Bu yılda 11 ayın sultanı olan Ramazanı geride bıraktık. O’nu hakkıyla yaşayamadık, idrak edemedik ama en azından ‘iman’ edip varlığına şükrettik. Kuru bir oruçtan da ibaret olsa vazifemizi yerine getirdik. Avamların orucundan bu yılda kurtulamamış olsak da, niyetimiz Veli kulların tuttuğu gibi tutabilmekti. 
Artık geçen geçti, bundan sonrasına bakacağız. Gerek sosyal hesaplarımda gerekse bu köşemde dillendirdiğim bir ifade vardı: Ganimet ayı Ramazan. Farzın karşılığını rabbimin vereceği bir ganimet ayıydı. Lakin sayılı her şey erken geçer. Bizde geçen bu ramazan ayından sonra kendimizi tamamen O’nun rahmetine ve mağfiretine teslim ettik. Zira O, âlemlerin Rabbi olan Allah’tır.  
İnsanın manevi huzur dünyasını sağlayan oruç ibadetini bundan sonra da devam ettirebiliriz. Öncelikle varsa tutamadığımız günlerin kazasını tutalım. Yoksa da Rabbimize hamd edip ‘sünnet’ oruçları tutabiliriz. Benim size tavsiyem kesinlikle ‘Pazartesi ve Perşembe’ günü tutulan sünnet oruçları olacaktır.  Rabbim şimdiden izzeti dergâhında kabul eylesin. Âmin. 
Ramazan ayı içerisinde mutlaka iyi-kötü davranışlarımıza dikkat etmişizdir. Hal ve hareketimizi bu aya uygun bir şekilde düzenlemişizdir. Bu güzel davranışlarımızı kaybetmeden diğer aylara da yaymak ve 12 ayı Ramazan gibi yaşamak gerekir. Bize yakışacak olan, bizi biz yapacak ve değerlerimizi koruyacak olan da budur. Gelin hep birlikte niyet edelim bu sünneti ifa etmeye. Yapabilirsek ne ala ama yapamazsak dahi bu güzel niyetimizden ötürü sevabımızı kazanırız. Anlayacağınız karlı bir ticaret. 
On bir ayın sultanı giderken bile asaletini göstererek gidiyor. Kendisinin gidişiyle birlikte arkasında biz Müslümanlar için ‘bayram’ bırakıyor. Öyle güzel bir bayram ki. Küçüklerin sevinmesi için her türlü aktivitelerin yapıldığı ve harçlıkların dağıtıldığı bir bayram. Çocuk deyip geçmeyin. Zira onların kalbi pak. Günahsız ve kötülüksüz…
Sevinen ve sevindirilen sadece çocuklar değil elbet. Özellikle ailesinden uzak yerde yaşayan insanlarımızın aile ziyaretleri göz yaşartıcı. Aylarca belki de yıllardır ailesini görmeyen insanlar bayramı vesile kılıp yollara düşüyorlar. Anne ve babasının elini öpmek, beraber zaman geçirebilmek için kilometrelerce yolu düşünmeden tüketip geliyorlar. Ziyaret eden de mutlu oluyor ziyaret edilende. Her iki tarafın mutlu olduğu başka bir gün var mıdır? 
Ayrıca, geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk Havalimanında yaşanılan bu terör saldırısını kınadığımı belirtmek istiyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet yaralanan vatandaşlarımıza da şifalar diliyorum. Temennimiz böylesi saldırıların son bulması ve bir daha asla yaşanmamasıdır. 
Hepimize, güzel münasebetlerin bir ömür sürdüğü, mutluluğun daim olduğu nice bayramlar diliyorum. Bizleri çeşitli platformlar vesilesiyle tanıyan bütün okuyucularımızın bayramlarını da tebrik ediyorum. Bu ramazan bayramının acıların son bulmasına ve dinimize yönelebilmemize bir vesile olmasını yüce Rabbimden diliyorum.
Hayırlı Bayramlar.