Süper Lig’e verilen ara nihayet bitti. Yaşadığımız hayal kırıklığından sonra lige dönme zamanı geldi. Milli maç aralarından sonra genelde takımlara ters gelen bir durum. Genelde takımlar puan kaybı yaşıyor. Bunların en başında da Galatasaray geliyor. Bu hafta Atiker Konyaspor deplasmanına çıkacak Galatasaray son 3 Konya deplasmanından da  galip ayrılmıştı. Genelde milli Takım aralarından sonra puan kaybeden Galatasaray bu hafta Konyaspor deplasmanında puan kaybederse yine bir Milli Takım arası sonrası taraftarlarını üzmüş olacak. Bu sezon lige iyi başlayan ve lider durumda olan Galatasaray’da herşey yolunda gözüküyor. Bu hafta Konyaspor deplasmanını kayıpsız atlatırsa Aslan derbiye moralli bir şekilde çıkacak.
Beşiktaş
Beşiktaş bugün zorlu Ankara deplasmanına çıkacak liderin 4 puan gerisinde olan Karakartal bu maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. Beşiktaş son 3 Gençlerbirliği deplasmanında da berabere kalmıştı. Bu maçta Şenol Güneş takımdan herhangi bir puan kaybı yaşanmamasını istiyor. Bu yüzden bugünkü maç Beşiktaş için yaklaşan derbi öncesi takibi sürdürmesi adına önemli. Beşiktaş maçı kazanması durumunda maç fazlasıyla liderle arasındaki puan farkını 1’e düşürecek ve Galatasaray’ın Konya’da puan kaybetmesinin bekleyecek.
Fenerbahçe
Sezon başından beri puan kayıpları yaşayan Fenerbahçe’de hedef Yeni Malatyaspor maçında galibiyet. Yaklaşan derbi öncesi bu maçı kazanarak derbiye moralli çıkmak isteyen Fenerbahçe’de bu maç zirve yarışı için büyük önem taşıyor. Son maçta Akhisar karşısında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Alper ve Skrtel bu maçta forma giyemeyecek. Fenerbahçe’nin bir türlü form tutamadığı bu sezonda yaşanacak bir mağlubiyet sonrası işlerin iyice tersine gitmesine neden olabilir. Takımın hem form tutması hem de derbi öncesi moral bulması için bu maçta alınabilecek bir galibiyet altın değerinde.