Nikon, Berlin'deki IFA fuarında yeni D6'nın geliştirildiğini açıkladı. Bu, bugüne kadarki en gelişmiş Nikon dijital DSLR olmalı. Aynı zamanda, AF-S Nikkor 120-300 mm f / 2,8 E FL ED SR VR telefoto zoom objektifi açıklandı, bu objektif Nikon D6'yı da içeren FX formatındaki kameralarla uyumlu olacak.
Nikon D6 tam kare kamera
D6'nın gelişimi, D serisinin 20. yıldönümünü bir rakamla işaret ediyor. D1’in 1999’da piyasaya sunulmasından itibaren Nikon’un en üst modelleri her zaman en ileri teknolojilerle donatılmıştı. En son model olan D5, CES 2016'da açıklandı. Nikon D6 tanıtımının CES 2020'de gerçekleştirileceği açık, tüketici elektroniği fuarı 7-10 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek.
Nikon D5, saniyede 12 görüntü kaydedebilen 20,8 megapiksel tam kare bir sensör ile donatılmıştır. Bu DSLR genellikle güzel görüntü kalitesi ve son derece hassas otomatik odaklama sistemi için övgüyle karşılanıyor. Ayrıca bu profesyonel kamerayla 4K videolar da kaydedebilirsiniz. Nikon'un yıllar içinde edindiği deneyim, D6'yı daha da iyi bir kamera yapmak için kullanılıyor. Kendinden öncekiler gibi Nikon D6 da en zor koşullarda bile profesyonel fotoğrafçıların katı gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanacak. Görünüşe göre D4 ve D5 neredeyse aynıydı. Bu nedenle, yeni üst modelin yeni bir tasarım alacağı açıktır. Doğal olarak, yeni bir pil tutuş da geliştirilecektir. .
AF-S Nikkor 120-300 mm f / 2,3 telefoto zoom objektifi
Aynı zamanda, Nikon yeni AF-S Nikkor 120-300 mm f / 2,8 E FL ED SR VR lensinin geliştirildiğini de açıkladı. Burada da Nikon’un kutlayacak bir partisi var çünkü zaten Nikon F’nin 60. yıldönümü. Bu montaj ayrıca D serisi tarafından da kullanılır. Yeni telefoto zoom objektifi spor fotoğrafçılığı gibi alanlarda profesyonel fotoğrafçılara daha da fazla seçenek sunuyor. D6'nın lansmanının 2020 Olimpiyat Oyunları'ndan önce iyi gerçekleşmesi bekleniyor. Elbette bu tür spor olaylarını yakalamak için mükemmel bir fotoğraf makinası. Olimpiyat Oyunları, 24 Temmuz - 9 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya'nın Tokyo kentinde yapılacak.