Sezon Antalyaspor teknik direktörü olarak başlayan Nuri Şahin, 1 Ocak 2024'te Akdeniz ekibinden ayrılarak efsanesi olduğu Borussia Dortmund'da yardımcı antrenörlük görevine getirildi.

Alman basınına açıklamalarda bulunan genç antrenör, Manchester City'i çalışıtıran İspanyol teknik direktör Pep Guardiola'dan çok şey öğrendiğine vurgu yaparak, ''Pep'in ve oynadığı tarzın büyük hayranıyım. Klopp ile Dortmund'dayken Pep Barcelona'nın başındaydı. Jürgen, Pep Guardiola'nın Barcelona'da oynadığı tarzı ne kadar beğendiğimi biliyordu. Bu konuyu onunla çok konuşuyorduk. Onun bence genç antrenörler üzerinde büyük etkisi var. Ona baktığımda 'tamam, yine bir şey öğrendim' hissine kapılıyorum.'' ifadelerini kullandı.

İşte Nuri Şahin'in açıklamaları:

''Bana 'yeni teknik direktörü bulduk' dediler''

Başkentte kazanan çkmadı Başkentte kazanan çkmadı

Antalyaspor'da oynarken sportif direktörden bir telefon aldım. Bana 'yeni teknik direktörü bulduk' dedi. Ben de kim o peki dedim. O da 'sensin" cevabını verdi. Ben de 'hayır bu mümkün değil' dedim. 33 yaşındaydım ve Türkiye'de 1 yıldır çalışıyordum. Bana 'başkanımız ve ben seni teknik direktör olarak düşünüyoruz. Türkiye'ye döndüğünüzde bu işi oturup halledelim' dedi. 

''İlk 10'a gireriz dedim''

Antalyaspor'un başına geçmem teklif edildiğinde bana nelerin mümkün olabileceğini sordular. Ben de 'Sözlerinizi tutarsanız rahatlıkla ilk 10'a gireriz' dedim. Kendime çok güveniyordum çünkü ne yapmak istediğimi biliyordum. Ertesi gün takım arkadaşlarımın önünde duruyordum ama artık onların teknik direktörüydüm. Çok ilginçti! Tamamen ters de gidebilirdi ve teknik direktörlüğe ilk adımım çok olumsuz olabilirdi. Ancak çok açıktım ve ekibimi zaten bir araya getirmiştim. Yıllardır bir gün bu fırsatı nasıl yakalayacağımızı konuşuyorduk. Oyuncu grubu, bana çok yardımcı oldu. Üçlü savunma ynayacağımızı söylediğimde nedenini sormadılar. Agresif pres yapacağımızı söylediğimde nedenini sormadılar. Yani teknik direktörlük kariyerim için harika bir başlangıçtı. Kulübümüzün tarihindeki neredeyse tüm rekorları kırmamızla sonuçlandı.

''Klopp ve Guardioala en iyiler''

Jürgen Klopp kariyerim üzerinde çok büyük etkiye sahipti. Birincisi, oyuncuyken ama aynı zamanda antrenör olduğumda da. Ailemin yanı sıra, oyunculuktan baş antrenörlüğe geçmem fikri hakkında ne düşündüğünü sormak için aradığım birkaç kişiden biriydi. Jürgen'in çok etkisi vardı çünkü her zaman önce insanı, sonra futbolcuyu görüyordu. Bir numaralı oyuncudan 25 numaralı oyuncuya kadar bunu hissederdiniz. Genç oyuncu ya da yaşlı oyuncu onun için fark etmiyordu. Dolayısıyla onun enerjisiyle bir kişinin bir kulübü ve insanları ne kadar etkileyebildiğini görmek çok ilginçti. Birlikte büyüdük. Biz futbolcu olarak büyüdük, o da antrenör olarak büyüdü. Bize pek çok şey öğretti. Futbol açısından Pep Guardiola ile birlikte son 15 yılın en iyisi olduğu açık.