FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Kızılay yakınlarında şarapnel parçalarının vücuduna isabet etmesiyle şehit olan 32 yaşındaki tesisat ustası Suat Akıncı, darbe girişimini durdurmak için arkadaşıyla beraber meydanlara koşanlar arasındaydı. Ev hanımı 4 çocuk annesi Müfide Akıncı, şehit annesi olduğu için gururlu olduğunu, düşmana karşı ayakta duracağını ama bir taraftan da içinin yandığını söylerken, duygusal anlar yaşadı.
İşine, evine, ailesine bağlı biri olarak tanımladığı oğlunun siyaset konuşmayı da hiç sevmediğini belirten Akıncı, "O gün nasıl oldu anlayamadım. Bütün dünya çıkınca onlar da çıktılar. Böyle olacağını bilselerdi çıkmazlardı ama belki de Allah onu çağırdı." diye konuştu.

"Dünyayı verseler bir şeye yaramaz"

Sözlü olan oğlunu evlendirmek için acele ettiğini anlatan Akıncı, "Oğluma 'Kurban Bayramı'ndan sonra seni nişanlayacağım.' derdim. Zaten her şeyi hazırdı. 'Aman anne boş ver, acelesi yok.' derdi. Ben de 'Gözüm arkada kalmasın sizi evlendireyim.' derdim. Ben çok istekliydim. Bu olaylar olmasaydı şimdi evli olacaktı, nasip olmadı. Evlenecekti, çoluğa çocuğa karışacaktı, yuvası olacaktı." şeklinde konuştu.

Oğlunun hastanede şehit olduğu haberini aldığında yıkılan Akıncı, çocuklarının kendisine her zaman destek olduğunu, torunlarıyla avunmaya çalıştığını söyledi.

Devletten hiçbir isteğinin olmadığını, gerekli desteğin verildiğini aktaran Akıncı, "Dünyayı verseler bir şeye yaramaz. Hiçbir şeyim olmasın evlat olduktan sonra her şeyin çaresi bulunurmuş." değerlendirmesini yaptı.