Berfin Bitirim-Muhabir

Mersin- Adana Otoyolu'nda "Otoyol çeteleri' olarak adlandırılan bir grup, seyir halindeki sürücülerin zor durumda kalmasına neden oluyor. Sosyal medyada ortaya atılan iddialara göre çete iki gruba ayrılarak çalışıyor. Önde bekleyen grup seyir halindeki araçların ön camına yumurta atıyor, sürücünün sileceklerin çalıştırılmasıyla görüşünün engellenerek durmasını bekliyor. Bu sırada arkadan gelen grup devreye girerek duran aracı ve içindeki değerli eşyaları çalıyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda sileceklerinizi çalıştırmadan devam etmeniz öneriliyor.

Bakan Özhaseki Deprem Bölgesi Hatay’da yapılan çalışmalarla ilgili son durumu aktardı Bakan Özhaseki Deprem Bölgesi Hatay’da yapılan çalışmalarla ilgili son durumu aktardı

Resim 2024 04 27 162804815

DURDURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Öte yandan çetenin, otoyolda orta refüjden seyir halindeki aracın üzerine yürüdüğü ve araçların durmalarını sağlamak istediği görüldü. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler üzerine birçok kişi buna benzer olaylar yaşadığını ifade etti.

Aracın önüne atlayanlar ise yerde yaralı numarası yaparak sürücünün araçtan inip yardım etmesini bekliyor. Korku ve panikle otomobilden inen şoför ise gaspçılar tarafından otoyolda soyuluyor.