Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Artık Kıbrıs'ta oyunun kurallarını değiştirmek lazım"

- "Egemen eşitliğimiz ve eşit ulusal statümüz teyit edilmeden tekrar müzakere sürecine başlamamız hiç gerçekçi değildir"

(Can Hasasu/Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Irak ile ticaret yapan Türk iş insanları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat ziyaretine odaklandı

- DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar:

- "Irak'a müteahhitlik, mühendislik, her türlü yatırım, mal ve hizmet tedariki konularında sınırsız desteği, en üst düzey profesyonellikte sunmaya hazırız"

- "Kalkınma Yolu Projesi ile bölgede istikrar, kalkınma ve güvenlik de bir üst seviyeye taşınırken inşa edilecek otoyol ve demir yolunda Türk firmaları kritik roller üstlenecek"

(Mert Davut/Ankara) (Fotoğraflı)


3- Fransız doktor Pitti, görev yaptığı Gazze'yi "açık hava toplama kampı"na benzetti:

- "Halk zorla yerinden ediliyor, evi, gıdası yok. Hapishanede. Tedavi edilmek için bir şeyleri yok"

- "Kaos ortamında her şeyiniz eksik. İlaçlarınız eksik, malzeme eksik, her şey eksik. Bu nedenle ölmemesi gereken çok sayıda insan ölüyor"

(Esra Taşkın/Paris) (Görüntülü)


4- Kosova Savunma Bakanı Maqedonci, Sırbistan ile yaşadıkları gerginliklerle ilgili konuştu:

- "Biz her zaman hazırız. Ülkemizin karşı karşıya kalacağı her türlü tehdit ve tehlikeye karşı Kosova Güvenlik Gücü birimleri hazır durumda"

- "Sırp ordusunun silahlandırılması, Çin'den, Rusya'dan ve hatta İran'dan çeşitli silah sistemlerinin satın alınması da eklendiğinde, bunu Kosova Cumhuriyeti'nin ve çevredeki diğer ülkelerin güvenliğine yönelik sürekli bir tehdit olarak görüyoruz"

(Eren Beksaç/Priştine) (Fotoğraflı-Görüntülü)


5- "Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi bugün idrak edilecek

- Kadir Gecesi, İstanbul'da camilerde düzenlenecek programların yanı sıra Topkapı Sarayı'ndan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde gerçekleştirilecek "Kadir Alayı" yürüyüşü ile ihya edilecek

- İstanbul Medeniyet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı: "Kadir Gecesi Kur'an-ı Kerim'in vahyinin başladığı bir gece olması hasebiyle, hem bireysel olarak Müslüman kişi için hem de tüm Müslümanlar için son derece önemli bir zaman dilimidir"

(Hamdi Dindirek/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


6- Oslolu hukukçuya göre Uluslararası Ceza Mahkemesi, güvenilirliği için İsrailli yetkilileri cezalandırmalı

- Oslo Üniversitesi İnsan Hakları Merkezinden Prof. Dr. Gentian Zyberi:

- "Uluslararası Ceza Mahkemesinin, 124 üye ülkesi ve katılmayı düşünen diğer ülkeler nezdinde herhangi bir güvenilirliğe sahip olması için işgal altındaki Filistin topraklarında Filistinlilere karşı işlenen suçlar nedeniyle üst düzey İsrailli yetkililerin cezasız kalmasına bir an evvel son verilmesi gerekiyor"

- "Soykırım niyeti, İsrailli yetkililerin eylemlerinin yanı sıra 7 Ekim 2023'te çatışmanın tırmanmasından bu yana üst düzey İsrailli yetkililer tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalarda da okunabilir"

(Melike Pala/Ankara)


7- GSM şirketleri 5G'ye geçiş için çalışmalarını sürdürüyor

- Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güngör: "Ortak fiber altyapı fikrini desteklemeye devam ediyoruz. Turkcell olarak 5G altyapımızın yerli ve milli teknolojilerle kurulması konusunda kararlıyız"

- Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satınalma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Beytur: "5G ve teknolojilerinin ihtiyaç duyduğu bant genişliğini ancak fiber altyapıyla sunabiliriz. 5G'de dışa bağımlılığı azaltacak her tür çalışmayı milli görev olarak görüyoruz"

- Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Süel: "Fiber altyapının artık sadece toptan seviyede hizmet sunan 'ortak altyapı şirketi' modeli veya 'yapısal ayrışma modeli' ile yapılması gerektiğini düşünüyoruz"

(Eda Topcu-Arife Yıldız Ünal/İstanbul) (Fotoğraflı)


8- Yılın ilk çeyreğinde en fazla satılan otomobil markaları belli oldu

- Ocak-mart döneminde otomobil ve hafif ticari araç pazarında en fazla satışı Fiat, Renault, Ford, Volkswagen ve Toyota yaptı

- İlk çeyrekte lüks otomobil grubunda 801 DS, 288 Porsche, 145 Lexus, 68 Maserati, 24 Jaguar, 12 adet Bentley, 6 Lamborghini, 5'er adet Aston Martin ile Ferrari satıldı

(Abdulselam Durdak/İstanbul)


9- ULAK Haberleşme 5G yatırımlarını hızlandırdı

- 5G saha denemelerine başlayacak olan ULAK Haberleşme'nin, bu alandaki çalışmalarıyla Türkiye'nin iletişim altyapısında "yeni çağın kapılarını" aralaması bekleniyor

- ULAK Haberleşme'nin 5G çalışmalarıyla, kamusal haberleşme altyapıları desteklenirken endüstriden ulaşım sistemlerine birçok alanda ülkenin dijitalleşmesinin sağlanması hedefleniyor

(Arife Yıldız Ünal-Eda Topcu/Ankara)


10- Uzun bayram tatili uçak ve otel rezervasyonlarına hareketlilik getirdi

- Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan: "Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından 4 saat içinde uçak bileti aramaları bir önceki haftaya göre yüzde 67 artış gösterdi"

- Bilet Dükkanı CEO'su Ercan Uzman: "Vatandaşlarımızın bayram tatillerinde hem aileleriyle bir arada olma isteği hem de son yıllarda tatil maliyetlerindeki artış nedeniyle yurt içinde her istikamete doğru hareketlilik artıyor"

(Maşallah Dağ-Mehmet Selçuk Güçlü/İstanbul)


11- Avukatlar, isimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılığın mağduru oluyor

- Avukat Erol Uzer: "Hakkınızda takibat veya bir şey varsa e-Devletinizde görünür. Dolayısıyla telefonla veya başka şekilde gelen taleplere ve tehditlere kapalı olun. Mümkün mertebe işinizi yüz yüze ismi geçen avukatla veya adliyeyle, karakolla, polisle birebir halletmeye çalışın"

(Fatih Ulaş/İstanbul) (Görüntülü)


12- Bayramda tatile çıkacaklara "evlerinin güvende olması" için öneriler

- Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Ticaret ve Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Altan Kar:

- "Tatil dönüşünde tatile gidilecek yerin araştırılması, yapılan rezervasyonlar, uçak biletleri gibi çeşitli organizasyonların araştırılmasının arama motorlarından kayıtlarının silinmesi gerekiyor"

- "Vatandaşın sosyal medya hesaplarında tatile çıkılan yere dair konum, görüntü, video paylaşımlarının sadece kendi kapalı, yakın arkadaş gruplarında paylaşmasını öneriyorum"

(Maşallah Dağ/İstanbul) (Fotoğraflı)


13- Milli badmintoncular Avrupa Şampiyonası'na hazır

- Neslihan Arın: "Son iki şampiyonada 3'üncü oldum. Bunu devam ettirmek istiyorum. Finale çıkmak ve madalyanın rengini de değiştirmek istiyorum"

- Bengisu Erçetin: "(Büyüklerde ilk Avrupa ferdi şampiyonası deneyimi) Bizim için bir tık daha heyecan verici ve zor olacak. Bunun için çok çalıştığımıza inanıyorum. İnşallah madalya sahibi oluruz"

- Nazlıcan İnci: "Madalya kazanmak istiyoruz. Çünkü çift kadınlarda Avrupa madalyası, ülke tarihinde bir ilk olacak"

(Hüseyin Burak Demirer/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


Konya'da 'Uluslararası Anadolu Ankası-2024 Tatbikatı' nefes kesti Konya'da 'Uluslararası Anadolu Ankası-2024 Tatbikatı' nefes kesti

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.