İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, Suriye’de çok ciddi şekilde un sıkıntısının yaşandığını belirterek Acil un ihtiyacı olduğunu açıkladı. 

Atalay, yaptığı açıklamada, Rusya’nın hava saldırılarının ardından yeni bir göç dalgası yaşanması beklenen Suriye’de yeni sıkıntıların da yaşandığını belirtti.
Bombardıman nedeniyle çok kısıtlı imkanlarla yapılan tarımsal üretimlerin durma noktasına geldiğini ifade eden Atalay, mahsul olmaması nedeniyle fiyatların arttığını vurguladı. 
Ekmeğin şu anda Türk lirasındaki karşılığı 15-17 liraya tekabül eden 1.100-1.300 Suriye lirasından satıldığını anlatan Atalay, “Bunun en büyük nedeni unun olmaması. Bilindiği üzere bir süredir un ihtiyacının önemli bölümü Sultanbet Türkiye’den karşılanıyor. Ama şu dönemde Suriye’de çok ciddi şekilde un sıkıntısı yaşanıyor. Öyle ki Suriye’deki çok sayıda fırın un temin edemediği için kapandı. Bizim de 10 günlük stoğumuz kaldı. Binlerce mağdur için acil un desteğine ihtiyacımız var” dedi.
İHH'nın Suriye'de 9 fırın açtığını hatırlatan Atalay, mazlum halkın ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını ifade etti. Hava saldırıları sonrasında ölüm-kalım savaşı veren halkın şimdilerde de açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Atalay, "Suriyeli mazlum kardeşlerimize yardım elimizi uzatmazsak çok sayıda kişi açlıktan hayatını kaybedebilir. O yüzden geç olmadan Suriyeli kardeşlerimizin çığlığına ses vermeliyiz" diye konuştu.