Özel, "Erdoğan, çağrım sanadır. Tek başına giderek orada bir şey yapmak yerine bütün siyasi parti liderlerinin gücünü, Türkiye'nin iradesini orada ortaya koymaya seni davet ediyorum." dedi.

"Biz kalıcı ateşkes istiyoruz"

Gazze'de dört günlük ateşkesin sona erdiğini, iki günlük uzatmaya gidildiğini anımsatan Özel, "Biz CHP olarak kalıcı ateşkes istiyoruz." görüşünü paylaştı.
Geçen hafta Bosna Hersek'te olduğunu hatırlatan Özel, savaşta hayatını kaybedenlerin kabristanlarını ziyaret ettiğini anlattı.

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in "Unutulan katliamlar tekrarlanır" sözünü yineleyen Özel, o dönemde yaşanan savaşta CHP'nin ve Türkiye'nin yine durması gereken yerde durduğunu, ancak Batı dünyasının sustuğunu aktardı.

Bosna Hersek'teki katliamları ve soykırımı dünyadaki gelişmiş ülkelerin 1995'ten sonra savaş suçu saydığını belirten Özel, ancak bin 600 bebeğin defnine engel olunamadığını dile getirdi.

Aynı durumun Filistin'de yaşandığını, CHP'nin ve Türkiye'nin doğru yerde durduğunu, ancak o gün susanların bugün de susmaya devam ettiğini vurgulayan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyadaki bütün siyasi akrabalarımıza çağrımızdır, Filistin'deki zulmü durdurmak bütün solcuların, demokratların, sosyal demokratların, sosyalistlerin insanlık görevidir. Bir davetimi de geçtiğimiz hafta yaptım, Erdoğan'dan cevap gelmedi. İlgili arkadaşlarımıza söyledim, gerekli girişimleri yapıyorlar. Ben Filistin'e gitmek ve orada hem insani yardımların ulaşmasına eşlik etmek hem de bu büyük katliamı dünyaya duyurmak için gerekli başvuruları yaptım, gerekli temasları yapıyoruz. Ama burada esas görev Erdoğan'a düşüyor. Türkiye'deki bütün siyasi partilerin genel başkanlarını alarak, Mısır'la herhalde bu teması yaptığında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni geri çevirecek durumları yok, bizim mutlaka sınır kapısına gitmemiz, oradan geçmemiz, Türkiye'deki tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla kol kola gidip orada duruşumuzu göstermemiz lazım. Erdoğan, çağrım sanadır. Tek başına giderek orada bir şey yapmak yerine bütün siyasi parti liderlerinin gücünü, Türkiye'nin iradesini orada ortaya koymaya seni davet ediyorum. Bu konuda cevap bekliyorum."
(Sürecek)