Özel Haber

Özel, "Eğer geçen 31 Mart seçimi AK Parti'nin o başvurusuyla yenilendiyse bizim bu dosyamıza göre Hatay seçiminin en az 8 kez yenilenmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı. 

CHP Lideri Özel, Hatay'ın iradesine sahip çıkmak için Yüksek Seçim Kurulu'na tam kanunsuzluk iddiasıyla itiraz başvurusunu bizzat kendisinin yaptığını ifade ettiğini söyledi.

Özel, Hatay'da 108 seçmenin haklarındaki kısıtlılık kararına rağmen oy kullandığını, 3 bin 389 ölü seçmenin yerine oy kullandığını tespit ettiklerini öne sürerek, "Halkın iradesi sakatlanmıştır. Bu işin peşini bırakmamaya devam edeceğimizin altını bir kez daha kalın çizgilerle çiziyorum. Hatay, bizim kişisel meselemizdir, milli meselemizdir." diye konuştu.

"Bir yıllık zarar, 10 yıllık karın 2,5 katıdır"

Türkiye ekonomisinin de her geçen gün kötüye gittiğini belirten Özel, ekonomik sorunlara ilişkin çözüm önerilerini, reçeteleri de düzenli olarak kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Merkez Bankası'nın 2023 bilançosuna göre bankanın 2023'te 818 milyar lira zarar ettiğini hatırlatan Özgür Özel, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası bundan önceki 10 yılda tam 320 milyar lira kar etmiş. Bir yıllık zarar, 10 yıllık karın 2,5 katıdır. Bu hesapla Merkez Bankasının, 25 yıllık karını bir senede, bir avuç zengine verdiler. Türkiye'deki 16 milyon emekliye bir asgari ücret maaş vermenin iki yıllık maliyetini, bir avuç zengine verenlere yazıklar olsun."
CHP Genel Başkanı Özel, son yerel seçimlerden CHP'nin yüzde 38 oy oranı ile birinci parti çıktığını ve çok önemli bir başarı elde ettiğini belirterek, "Nüfusun yüzde 65'ine, ekonominin yüzde 80'ine hizmet etmek gibi bir yükümlülüğümüz var." dedi.

Merkez Yönetim Kurulu, TBMM Grubu ve Parti Meclisi toplantılarının ardından CHP'li tüm belediye başkanları ve il başkanlarıyla bir araya geleceğini anlatan Özel, "Bize oy veren hiç kimseyi nasıl pişman etmeyeceğimizi, Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde birinci çıkan partimizi Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde nasıl iktidar yapacağımızı konuşmaya, çalışmaya başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"CHP, hiçbirimizin tapulu malı değildir"

Genel başkandan en yeni üyeye kadar herkesin seçim sonuçlarının sorumluluğunu omuzlarında hissetmesi gerektiğini dile getiren Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP bir çağrıda bulundu; siyasi partilerle ittifak yapamadık ancak ittifakı milletin vicdanında sandıkta yapmaya çağırdık. Renklerini ay yıldızlı al bayrağımızdan, adını ülkemizden alan Türkiye İttifakı ile kimseyi ayırmadan kimseyi ötekileştirmeden bir büyük mutabakatı, bir büyük ittifakı sağladık. CHP, bir kez daha hatırlatmak isterim ki hiçbirimizin tapulu malı değildir, bu parti baba ocağıdır. Kimse baba ocağı sözünü ataerkil bir söylem olarak düşünmesin. Bu parti, herkesin içine doğduğu, herkesin içinde büyüdüğü, günü gelenin ayrılıp kiminin büyüğüne kiminin küçüğüne razı olduğu ama 'başım sıkışırsa baba evi orada' dediği, 'çayı demlidir', 'çorbası kaynar, bacası tüter' dediği, 'başım sıkışırsa dönebilirim' dediği bir yerdir. Baba evinin tapusu ne bendedir ne benden önceki genel başkanlarımızdadır. Baba ocağının tapusu bir kişi de kayıtlıdır o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür."
"Babaevi" çağrısına liberal demokratlardan, solun tüm renklerinden ve milliyetçi, muhafazakar ve Kürt demokratlardan destek geldiğini ifade eden Özel, hiçbirini bir diğerinden ayırmayacaklarını, kimseyi pişman etmeyeceklerini söyledi.

"Tüm farklılıkları, zenginlik kabul edecek ve herkesi kucaklayacağız"

Özgür Özel, birinci parti olmanın sorumluluğuyla hareket ederek, hakkı yenen, hor görülen kim varsa yanlarında yer alacaklarını, emeklinin, esnafın ve çiftçinin partisi olacaklarını, milletin sorunlarıyla meşgul olacaklarını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer bize oy veren birisi bir sebepten derse ki 'keşke vermeseydim', derse ki 'elim kırılsaydı' bilin ki vebali hepimizin boynunadır. Biz, belediyeleri, birileri gibi çocuklarımızı, evlatlarımızı işe sokmak için değil, birileri gibi geldiği günleri unutup saraylarda oturup millete dayattığı adayları millet açlıktan kıvranırken ıstakoz yiyenler gibi ihaleleri yandaşlara dağıtmak için değil, belediyeleri partizanlık yapmak için değil, tüm bunları bir kenara itip temiz, dürüst yöneterek, Türkiye'yi de nasıl yöneteceğimizi göstermek ve Cumhuriyet'in 2'nci yüzyılının ilk genel seçiminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidar yapmak üzere aldık. Buna zarar verebilecek kim varsa kesinlikle ve kesinlikle gözünün yaşını bakmayacağız. Bu millete eşit ve adil hizmet sunacak, inançlara saygılı olacak tüm farklılıkları, renklilik, zenginlik kabul edecek ve herkesi kucaklayacağız. Biz, Türkiye'nin partisiyiz."