Gökhan Erek / Muhabir

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili yaptığı açıklamada toplantı ve gösteri yürüyüşünün demokratik bir hak olduğunu belirterek, “Ancak İstanbul için farklı bir durum var. Taksim Meydanı toplantı ve gösteri yürüyüşü için belirlenen yer ve güzergahlar arasında değil.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel de Bakan Yerlikaya’yı telefonla arayıp 1 Mayıs kararının tekrardan gözden geçirilmesini talep etti.

İSTANBUL İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİNE MESAJ

CHP’nin 1 Mayıs’ta nasıl bir program düzenleyeceği merak edilirken; Gazeteci Barış Yarkadaş da TV100 ekranlarında yayınlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı Programı’nda Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il ve ilçe örgütlerinin parti üyelerine mesaj yolladığını açıkladı.

SARAÇHANE’DEN TAKSİM’E YÜRÜYECEKLER

Yollanan mesaja göre CHP üyelerinin 1 Mayıs günü Saraçhane’de toplanacağını dile getiren Yarkadaş, “Saat 10:30 civarında oradan Taksim’e yürüyecekler. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de orada olacak.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nda yeni atama! 3 isim Bakan Fidan'ın yardımcısı oldu Dışişleri Bakanlığı'nda yeni atama! 3 isim Bakan Fidan'ın yardımcısı oldu

1977 KATLİAMI’NA VURGU YAPMAK İÇİN NE YAPILACAK?

CHP Genel Başkanı Özgür  Özel’in, 1977 Katliamı’na vurgu yapmak için Saraçhane’den 1977 işçi ile Taksim’e yürümeyi düşündüğünü aktaran Yarkadaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Çünkü 1977 Katliamı ile özdeşleşti Taksim Meydanı. Özgür Özel de hem o katliamda hayatını kaybedenleri anmak hem de 1977 Katliamı’nı unutturmamak için sembolik bir yürüyüş düzenlemeyi düşünüyor ve bu 1977 işçi Özgür Özel ile birlikte yürürken ellerinde birer de karanfil olacak. O gün aslında gazetecilik açısından baktığımızda hayli renkli bir görüntü ortaya çıkacak.”

TAKSİM MEYDANI’NA SOKULMAMA DURUMU NE?

Yarkadaş, Gürkan Hacır’ın Özgür Özel ve beraberindeki partililerin Taksim Meydanı’na sokulup sokulmama ihtimali ile ilgili sorduğu soruya ise şu şekilde cevap verdi, “Özgür Özel 1977 işçi ile yürürse genel merkezde tasarlanan, konuşulan plan o. Özgür Özel Taksim Meydanı’na girer doğal olarak milletvekili olduğu için. Fakat İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Taksim Meydanı’nın kutlama alanları içerisinde olmadığını söyledi. Ama bir yandan da Cumhuriyet Halk Partisi 14:00, 14:30 sularında İstanbul’daki tüm üyelerine sms yolladı. ‘Saraçhane’de buluşuyoruz ve Taksim’e yürüyoruz’ diye. Umarım Taksim Meydanı’nı açar.”

GERİLİM OLUR MU?

Yarkadaş, olası bir gerginlik durumu ile ilgili de “Bir gerilim havası var ama umarım Sayın Cumhurbaşkanı da bu duruma müdahale eder.” dedi.