Diyarbakır’da Beşir Derneği tarafından Kayapınar ilçesinde kurulan markette istediğini alıyorsun. Burada para geçmiyor. Para yerine dua geçerli. Bu durum bizim ilgimizi çekti. Efendim, dar gelirli aileler için hizmette alınan her yaş ve bedene uygun kıyafetlerinin yanında gıda malzemelerinin temin edilebildiği market, hayırseverlerle,fakirler arasında adeta bir köprü görevi görüyor.
Markete gelen istediğini alıyor ve tek kuruş vermiyor. Bu marketin özelliği para yerine duanın geçerli olması. Ne güzel değil mi ? Hayat her zaman paradan ibaret değil. En azından düşünen insanlar için çok özel bir durum.
Mazlumların maddi sıkıntıda olanların yanında olmaya çalışan en azından bir marketin olması. Onlara ümit olur,moral olur. Her zaman ki gibi emeği geçenleri ve bu işte ön ayak olanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kendilerini bu kutsal görev için tebrik ediyoruz.
ODTÜNÜN YENİ MESCİDİ AÇILDI
ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan, büyük tartışmalara sebep olan mescid,sonunda ibadete açıldı. Bazı öğrencilerin ibadet mekanının ihtiyacı karşılayamadığı için daha büyük bir mescid yapılması talebine çok sert tepkiler olmuştu. Sonunda mescid inşaatı tamamlanarak hizmete girdi.
Kadın ve erkeklerin ibadetlerini yerine getirmesi için ayrı bölümlerin yapıldığı mescidde, 25 metrekarelik alan kadınlar, 35 metrekarelik alan ise erkekler için ayrıldı. Mescid aynı anda yaklaşık 100 kişinin ibadet etmesine imkan sağlayacak şekilde planlandı. Mescidde kadın ve erkekler ayrı ayrı ibadet ve abdest alma imkanı bulabilecek şekilde 120 metrekarelik bir alan ayrıldı.
Peki kardeşim,neydi derdiniz niye ortalığı velveleye verdiniz. Ortadoğunun ve dünyanın sayılı üniversitesinden biri olan ODTÜ’de herkes kendi hayatını diğer üniversitelerdeki gibi yaşamalı. Bir başka düşünceye saygı duymalı. Artık bunları aşmalıyız. Gelecekte neler yapabiliriz. Bizi bu ve buna benzer düşünceler meşgul etmeli. Güzel şeyler olacak. Biraz sabır.
DÜNYA,TÜRK MOBİLYASINI TERCİH ETMEYE BAŞLADI
Türk mobilya sektörü, geçen yıl 200’ü aşkın gümrük bölgesine mal satıp,dünya ölçeğinde pazarlarını genişletti. Dünyadaki en önemli mekanlar, en büyük mağazalar ve gruplar artık Türk mobilyalarını satmayı tercih ediyor.
Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, ‘’ Geçen yıl mobilya ihracatımız 2 milyar  350 milyon dolar oldu. Hedef 3 milyar dolara ulaşmak. Artık hedefimizi dünya olarak belirledik. Her ülke artık potansiyel müşterimiz. Mobilya sektörü için neredeyse olmayan bir ülke yok gibi.’’ Müjdesini veriyor. Amerika’dan Çin’e kadar bütün dünyadaki mobilya fuarlarına iştirak ettiğimizin haberini veriyor. Bu arada Suudi Arabistan’a ihracatımız yüzde 40 arttı. Bunlar güzel gelişmeler. Bizi mutlu ediyor ve icabında gurur veriyor. Artık eski Türkiye yok. Herkes elini taşın altına sokuyor. Elinden geleni yapıyor. Sonuçta her şey  Yeni Türkiye için.
TL, KUTSAL TOPRAKLARDA İKİNCİ SIRADA
Bir başka mutlu edici haber de TL’den geldi. Mekke’nin önde gelen sarraflarından,Sarraflar Grubu Şeyhi Adil-el Meltani, yaptığı açıklamada ‘’ Türk Lirası, umre sezonunun açılmasıyla birlikte kutsal topraklarda tedavülde olan 62’den fazla yabancı para birimi arasında en çok bozdurulan para birimi oldu. Türk lirasının, Mekke ‘deki döviz bürolarında günlük işlem hacmi yaklaşık 700 bin lira oldu. Diğer yabancı para birimleriyle karşılaştırıldığında da bu sezon işlem oranı yüzde 1’a ulaştı.’’ Şeklinde konuşarak TL’nin değerini ortaya koydu.
Bütün bu haberler, Türkiye’nin nerelerden geldiğini gösteriyor. Elhamdülillah. Ne güzel gelişmeler. Yıllarca hasrettik böyle haberlere. Çöllerde susuz kalanlar gibi, onların suya hasreti gibi, bizde böyle güzel haberlere hasret kalmıştık. Onun için bizi çok etkiliyor. Gençleri pek etkilemeyebilir. Bizler için çok önemli ve değerli.
Sevgiyi sevdirmeye sabırla devam.