Samsun'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İl Başkanlığı'nın Atakum İlçesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlediği 65'inci İl Genişletişmiş Divan Toplantısı'nda katıldı. Bakan Kılıç burada yaptığı konuşmada ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç, şehitlerin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadıklarını söyleyerek, "Ülkemizde kardeşliğimize ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne kastetmek isteyen hainler var. O hainlerle olan mücadele en sert biçimde sürdürülmektedir. Buna kimsenin şüphesi olmasın. Bu iş bitene kadar temizlik yapılana kadar sürecektir. Ne kadar zaman gerekiyorsa o kadardır. Bu mücadele esnasında vatan ve millet, bayrak için şehit olan kardeşlerimiz var. Şunu bilelim ki, biz şehitlerimizin hiç bir zaman kanını yerde bırakmadık. Ülkemizin birliğine kasteden hainlerinde bileğini kırarak yolumuza devam ederiz" dedi.

'HDP, ORTAMI GERMEYE ÇALIŞIYOR' 

HDP'nin TBMM gündeminde iddialarda bulunarak ortamı germeye çalıştığını söyleyen BakanKılıç, "HDP mecliste bir takım iddialarla, olmayan şeyleri gündeme Pashacasino getirerek bir şekilde ortamı germeye çalışıyor. Neymiş, yaralılara ambulans gitmiyormuş. Bu doğru olmayan bir söz. Hükümet olarak, üstümüzdeki görevleri yerine getirerek gerekli çalışmalar yapılıyor. Ama ambulansın bir yere gitmesi için yol lazım. Siz yola çukur açarsanız, o çukurun içine de patlayıcı koyarsanız, kapıların arkasına gizlice patlayıcılar saklarsanız, gelen ambulansa 12 el ateş ederseniz o zaman kusura bakmayın sizin yaptığınızın adı terördür. Bunu yapanlar için söylüyorum. Sağlık çalışanlarımız kendi hayatlarını hiçe sayarak, yaralı olan vatandaşlarımıza yardıma koşuyorlar. Emniyet güçlerimiz onların güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Gerçekleri çarpıtarak terör örgütünün ortaya koymuş olduğu haince işleri başka yerlere çekmeye çalışanlarda olayı farklı yansıtmaya çalışıyorlar. Kusura bakmasınlar böyle bir şeye biz pabuç bırakmayız" diyerek sözlerine şöyle devam etti: 

"Neden o bölgede güvenlik güçleri bu kadar yoğun bir çalışma içerisindeymiş. Ben soranlara şunu söylüyorum. Emniyet gücünün görevi kamu düzenini sağlamaktır. Siz önce gidinde vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atanlara 'Siz ne yapıyorsunuz burada?' diye sorun. Onlara bir ne olduklarını söyleyin. Terör örgütüne, terör örgütü diyemeyenlerin bu konuda söz söyleme hakkı yoktur. Biz bu terörün kökünü kazıyıncaya kadar bu mücadeleyi vereceğiz. O terör örgütüne destek veren başka terör örgütleriyle de mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir." 

Bakan Kılıç’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.