CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Söz konusu akademisyenler bildirgesi ekseninde devam eden hukuksuz soruşturma, gözaltına alma ve görevden uzaklaştırmaların derhal son bulmasını talep ediyoruz" dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) hafta sonu gerçekleştirilecek 35. Olağan Kurultay öncesi, sunulacak raporları görüşmek üzere toplandı.

Kurultay konuşmasının hazırlığı nedeniyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmadığı PM'ye, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl başkanlık etti.

Bir saat süren PM'de, kurultaya sunulacak mali ve faaliyet raporları onaylandı. PM, ayrıca bazı akademisyenlere yönelik gözaltı kararlarına ilişkin de bir bildiri yayımladı.

PM adına bildiriyi okuyan Genel Sekreter Gürsel Tekin, konuşmasına İstanbul ve Diyarbakır'daki terör Betboo saldırılarını kınayarak başladı. Tekin, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

"CHP, her türlü terörü, amasız, fakatsız ve lakinsiz şekilde şiddetle kınar ve lanetler" diyen Tekin, parti olarak terörü bir insanlık suçu olarak kabul ettiklerini bildirdi.

Tekin, "CHP Parti Meclisi olarak, ancak demokrasi dışı rejimlerde rastlanan, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve bağımsız yargıyı hedef alan bu operasyonları hukuksuz, kabul edilemez ve son derece tehlikeli buluyoruz" ifadesini kullandı. 

CHP olarak düşünce açıklama özgürlüğünü demokrasinin vazgeçilmez temel ilkelerinden biri olarak kabul ettiklerini ve kararlılıkla savunduklarını aktaran Tekin, "Bu anlayışla, şiddet çağrısı içermedikçe ifade özgürlüğünü kullanan tüm yurttaşların yanındayız ve onlara destek olmaya devam edeceğiz. Söz konusu akademisyenler bildirgesi ekseninde devam eden hukuksuz soruşturma, gözaltına alma ve görevden uzaklaştırmaların derhal son bulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.