Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantının soru cevap kısmında Die Welt İstanbul temsilcisi Deniz Yücel, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Türkiye'nin Güneydoğu'da katliam yaptığını" ifade eden sözler sarf etti. Ayrıca Türkiye'deki tutuklu gazetecileri sordu.


SORUDAN ÇOK BAŞBAKAN GİBİ KONUŞTUN

Merkel konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçınırken, Davutoğlu sözlerine bu gazeteciyi "sorudan çok 3. bir başbakan gibi konuştuğunu" söyleyerek başladı. Soruda, eleşiriyi aşan bir konuşma olduğunu ifade etti.

Davutoğlu devamında şunları söyledi:

3 TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE EDEN TEK ÜLKEYİZ

"Türkiye, her partinin kendi görüşlerini açık şekilde dile getirebildiği ortamda seçim yaptı. Partilerin söylemlerine bakın.

Sorudan çok siyaset yapıldığı için, bu ülkenin demokratik olgunluğundan gurur Canlı Bahis duyuyorum. Dünyanın hiçbir yerinde benim konumumda bir başbakan yok. Düyanın hiçbir yerinde yüzde 85 katılımlı bir seçim olmadı. Dünyada çok az başbakan benim gibi halıkndan yüzde 49 oy almış olarak görevini yürütüyor. Türkiye 3 terör örgütüyle birden mücadele edebilen tek ülkedir.

ALMANYA'DA VEYA İNGİLTERE'DE BÖYLE BİR ŞEY OLSA...

Almanya'da bazı bölgeler işgal edilse, doçkalar, silahlar depolanmış olsaydı; Almanya veya İngiltere'nin çevresinde, suriye gibi parçalanmış bir ülke olsa ne olurdu.

HOLLANDE FRANSIZ ORDUSUNU DAVET ETTİ

Paris saldırısı sonrası sayın Hollande Fransız ordusunu Paris'e davet etti. Çünkü Fransız halkının can güvenliği, teröristlerin özgürlük alanından daha önemlidir. Dünyanın her yerinde böyledir.

FRANSA İÇİN NASIL DOĞRUYSA TÜRKİYE İÇİN DE DOĞRU

Bu Fransa için nasıl doğruysa, Türkiye için de aynı şekilde doğrudur. Cizre'de, Silopi'de, Sur'da, kendi vatandaşlarımızın hayatını korumak için her türlü tedbiri alırız. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülke, ülkesinin bir yerinde, silahlı bir grubun bulunmasına izin vermez.

193 ÜLKE VAR, TÜRKİYE NASIL 195

193 ülkenin yer aldığı dünyamızda Türkiye basın özgürlüğünde nasıl 195. sırada olabiliyor o da ayrı bir konu"