MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündemdeki öne çıkan konulara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında terör örgütlerine ve onların destekçilerine sert sözler söyledi. Bahçeli Erdoğan'ın Trump'la yapacağı görüşme için tarihi ve önemlidir' dedi

Bahçeli yaptığı son dakika yaptığı yazılı açıklamada "Bölgesel ve küresel gelişmelerin sarpa sarıp ülkemizin etrafındaki sinsi kuşatma serpilip sertleşmişken Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün ABD Başkanı Trump ile yapacağı tarihi görüşme daha anlamlı, daha önemli bir hale gelmiştir'' dedi.

'Türk milletine boyun eğdiremeyecektir'

Bahçeli "FETÖ/PKK/YPG/DEAŞ’ı önce projelendirip sonra da kiralık tetikçi olarak kullananlar Türk milletine boyun eğdiremeyecektir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin yazılı açıklamasının tamamı şu şekilde;

''Türkiye-ABD arasındaki siyasi ilişkiler, stratejik bağlantılar diplomatik temaslar, müttefiklik bağları çok sarsıcı ve sancılı bir süreçten geçmektedir.

İki ülke arasındaki soğukluk, gerginlik ve güvensizlik atmosferi günden güne derinleşip genişlemektedir.

ABD’nin Türkiye’ye hasbi ve dostane yaklaşmaması, sürekli yaptırım tehdidiyle diyalogları zehirleme arayışı mazur ve makul görülemez bir çarpıklıktır.

Türkiye 67 yıldır NATO üyesi, 74 yıldır da ABD’yle yakın diyalog halindedir.

Ancak bahsi uzun süredir yapılan dostluk ve müttefiklik hukuku maalesef devamlı ülkemiz aleyhine gelişmiş, taviz ve geri adım hep Türkiye’den beklenmiştir.

'Türk milletinin onur ve gururuyla pervasızca oynanmıştır'

Türkiye ile ABD arasında adil, eşit ve hakkaniyete dayalı ittifak hukuku yalnızca sözde kalmış, üstelik Türk milletinin onur ve gururuyla pervasızca oynanmıştır. 

Hiç şüphe yok ki, muhatapları açısından Türkiye’nin dostluğu değerli düşmanlığı ise çok tehlikelidir.

Her seferinde Türkiye’ye hakaret dozajı artan tehditler savurmak, milli vakarımızı fütursuzca küçümseyip aşağılamaya heves etmek hiçbir devlet veya hükümet başkanının haddi olamayacaktır.

Aksi bir davranışa tevessül eden aymazlar ve ahlaksızlar karşılarında Türk milletinin tamamını bulacaklardır.

Ne yazık ki ABD, Türkiye’ye karşı terör örgütleriyle aynı cephenin içinde, aynı emel ve eylem kulvarının izindedir.

ABD’nin rotası terörizme açılmaktadır.

Terörle mücadele sürecimizde ABD’nin maksatlı ve mahsurlu engeller çıkarıp terör örgütleriyle al takke ver külah içinde olmasının ne hukuken, ne vicdanen, ne de insanlık değerleri bakımından hiçbir izah ve ifadesi yoktur.