Reise, "İran olarak siyonistlerin Gazze'ye yönelik saldırılarının devam etmesinden Batı dünyası ve ABD yönetimini sorumlu tutuyoruz" dedi. 

DÜNYANIN EN BÜYÜK SOYKIRIMI!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ise İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırıları karşısında Birleşmiş Milletleri ve uluslararası toplumu sessiz kalmakla suçladı. Reisi, "Bir aydan fazladır Gazze'de yaşayan Filistinliler işgalci İsrail rejimi tarafından ağır bombardımanların hedefi oluyor. Şu an Gazze'de dünyanın en büyük soykırımı gerçekleşiyor. İsrail rejiminin saldırıları nedeniyle aralarında 2 bin 800 kadın ve 4 bin 300 çocuk olmak üzere 10 binden fazla Filistinli şehit oldu. Bu zaman kadar siyonist İsrail rejiminin işlediği savaş suçları karşısında Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum yetersiz kaldı" ifadelerini kullandı. 
 
"GAZZE'YE SALDIRIDAN ABD VE BATI SORUMLUDUR" 

Gürcistan sokaklarında kaos devam ediyor Gürcistan sokaklarında kaos devam ediyor

İsrail'in Gazze'de hastaneleri, okulları ve sivil alanları hedef almasının savaş suçu olduğunu kaydeden Reisi, İsrail'in ABD'den aldığı askeri ve ekonomik destek sayesinde Gazze'de savaş suçu işlemeye devam ettiğini söyledi. Reisi, "İran olarak siyonistlerin Gazze'ye yönelik saldırılarının devam etmesinden Batı dünyası ve ABD yönetimini sorumlu tutuyoruz. Tüm dünyanın da bildiği üzere siyonistlerin Gazze'de işledikleri savaş suçlarına ABD ortaktır ve ABD'nin eli Filistin halkının kanına bulanmıştır" dedi.  

Reisi, İsrail'in Gazze saldırılarının bölgedeki gerilimi artıracağını belirterek, "Bugün mazlum Gazze halkını ve Filistin milletini savunmak ülkeler için bir gurur kaynağı olurken, İsrail rejiminin destekçisi ülkeler yeryüzündeki en zelil ve değersiz varlıklar olarak anılmaktadır. İsrail rejiminin devam eden saldırıları artık insanların sabrını tüketmiştir ve Gazze'ye yönelik bu saldırıların doğduracağı sonuçlar sadece Orta Doğu ile sınırlı kalmayacaktır" ifadelerini kullandı. 
 
"SALDIRILARLA BİRLİKTE BÖLGEDEKİ GERİLİM DAHA DA ARTACAK" 

Reisi, "Şu anda hayati önceliklerimiz arasında Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması yer alıyor. Beklentimiz dünyada adalet isteyen tüm özgür insanların bu saldırıların durdurulması için ellerindeki tüm imkanları seferber etmeleridir. Siyonist rejimin saldırılarının devam etmesi durumunda bölgedeki gerilimin daha da artacağına ve durumun kötüleşeceğine inanıyoruz. Bu nedenle İran olarak saldırıların bir an önce durdurulmasını, Gazze kuşatmasının kaldırılarak insani yardımların ulaştırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.