Risale-i Nur Külliyatını okuyup içselleştiren bir insan hiçbir zaman tahakküme ve zorbalığa boyun eğmez. Her kimden gelirse gelsin istibdat yani baskıya daima karşı çıkar. Hele hele metroda yapıldığı gibi tahrik ve kışkırtma dolu eylemlerle karşı karşıya kaldığında hiç olmaz ise bir iki kelime ile karşılık vermeye çalışır.

Bunu yaparken illa muhataplarının seviyesine inmeye lüzum yoktur. Efendiliğini ve zarafetini bozmadan toplu taşıma araçlarında eylem yapılamayacağını zira bunun vatandaşlık haklarını ihlal ettiğini söyleyebilir.

Yobaz faşistlerin bütün çirkinlik ve çirkefliği ile mide bulandıran eylemlerine karşı her namuslu vatandaşın yapacağı haysiyetli bir duruş vardır. Yani Müslüman Türk olarak var oluş değerlerine uygun bir vaziyet takınmak zorundadır. Sabetay Yahudilerinin zehirlemesi ile İslam’dan ve Türklerin dine olan bağlılıklarından uzaklaştırmaya çalışan kişilere karşı haysiyetli, şerefli, ahlaklı bir şekilde cevap verme zorunluluğu vardır.

Putçu faşizanlığı ancak onurlu bir dik duruşla önleyebilir ve Türk milletinin asaletini ancak bu şekilde sergileyip gösterebiliriz. Aksi takdirde zillet içinde kalmış onursuz zavallı bir fert haline geliriz, vesselam…