Son dakika Beşiktaş haberleri... Siyah-beyazlıların yeni teknik adamı S Sport'a, Beşiktaş'ın gündemini değerlendirdi.

Beşiktaiş'a gelmesi için şartların önemli olmadığını dile getiren Çalımbay, 'Beşiktaş'ta çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Tekrar aynı yere gelmek ve çalışmak büyük mutluluk. Bu taraftarla çok maçlar kazandık. Onlarla tekrar bütünleşmek de önemli. İlk maçı da kazanmamız çok güzel oldu. Maçtan önce taraftarın gösterdiği sevgi ski günleri hatırlattı bana.'' sözlerini sarf etti.

''Futbolcularla konuştum''

Rebic ile konuştuğumda, kendisinin çok iyi bir oyuncu olduğunu söyledim. Aynısını Rosier'e de söyledim. Bana göre ikisi de çok iyi duruma gelecekler. Başakşehir maçında herkes, her şeyini verdi. Takımı çok iyi gördüm. Tek sıkıntımız, sakatlıklar. Şu an 10 sakatımız var. Milli aradan sonra 6-7 tanesi yetişir. Ghezzal'a çok üzüldüm. İçeri girdim baktım ki ağlıyor. Çok ağlıyor hem de. Maçta oynayamadığı için, sakatlığı tekrar nüks ettiği için... Arkadaşlarının kimi öpüyor, 'oynama' diyor. Onlar ikna etti.

''2 oyuncuyu izliyoruz''

Dallas Mavericks, Clippers'ı 4-2 ile geçti Dallas Mavericks, Clippers'ı 4-2 ile geçti

Ben oraya gittiğimde para bile konuşmadım. Bizim liste yapmamız için kadroyu görmemiz gerekiyor. Biraz zaman lazım. Yüzeysel olarak seyretsek de kaynaşmamız lazım. Devreye kadar telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Şu anda transfere karar vermek mümkün değil. Afrika Kupası'na en çok oyuncu gönderecek olan takımız, tedbirli olmamız gerekiyor onun için de. Boş durmuyoruz biz, Ocak ayı içinde transfer çalışmaları için yardımcılarım yurtdışında. Genelde yardımcılarımı yolluyorum ama son kararı ben veriyorum. Bulgaristan'da iki iyi oyuncu bulduk bakacağız değerlendireceğiz.

''Seçim sözleri''

Başkan adaylarıyla konuştum. Güzel bir yarış olacaktır. Kim kazanırsa kutlayacağız. Konuşmamız da gerekiyor. Oyuncular ve takımla ilgili bilgi vermemiz gerekiyor. Ne derlerse iki arkadaş için her şeyi yaptık. İnşallah hayırlısı olur. Başkan istifa edebilir, hoca istifa edebilir ama ne olursa olsun Beşiktaş her zaman yukarı oynar.

''Seri yapmalıyız''

Bizim maç kazanmamız, seri yapmamız gerekiyor. Tek düşüncemiz bu. Konsantre olmamız gerekiyor ama çok geç geldim. Biraz daha erken gelseydim daha başka olurdu. Bir de çok fazla sakat oyuncumuz var. Avrupa maçlarımız var, hedefimiz olmasa da Türkiye'ye puan kazandırmamız lazım. Svas'ta da çok puan kazandırdık. Bizim için önemli 2 maç. Lyon'la Avrupa maçı oynadık Denizli döneminde. Bana o zaman takımın önemli isimlerini götürmeyelim dediler. Gittik deplasmanda Lyon'u yendik. Yapabiliriz, Türkiye'nin puana ihtiyacı var.

''Burak sakin olmalı''

Burak'a ben bir şey söyleyemem. Çünkü yeni başladı. Hata yapabilir, yanlış konuşabilir. Bunlar olağandır. Burak benim talebemdi, onu Trabzon'a gönderen benim. Antrenörlük kolay değil. Burak'ın biraz daha sakin olması lazım. İleride belki çok iyi bir antrenör olabilir. Tabii istiyorsa. Ama önce bir tecrübe kazanmak gerekiyor.

''Salih ve Cenk'e gereken yapılır''

Eski takım arkadaşlarımın hepsiyle görüşüyorum. En çok Metin'le konuştum. Onların da bu kulüpte görev almalarını istedim. Yavaş yavaş bu işin içine giriyorlar. Ekibimize kadın bir analizci aldık. Üniversitesini birincilikle bitirdi, çok başarılı çok özellikleri olan birisi. Ben çok memnunum. Çok iyi olacağını düşünüyorum. Oyuncuların bir sıkıntısı olduğunda benim girebileceğim bir yer varsa girerim. Yeni yönetim geldiğinde Salih ve Cenk'le ilgili yapması gerekenleri yapacaktır. Bu takımı döndürmek taraftarın elinde. Ben onların desteğiyle yüzlerce maç kazandım. Aynı desteği verirlerse biz de en iyisini yapacağız.