Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “‘Türkiye'de ilaç bulunamıyor’ haberlerinin somut gerçekle ilgisi olmadığını söyledi. Koca, “Somut gerçek ‘Türkiye'ye pahalı ilaç satmaya çalışıyoruz ama satamıyoruz’ feryadıdır. Hastamızı dermansız bırakmayız ama milletimizin emaneti olan kaynağı da küresel fırsatçılara peşkeş çekmeyiz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2022 bütçe görüşmelerinde söz alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık alanında yapılan çalışmalar ve pandemi ile mücadele konusunda bilgi verdi. Bakan Koca, şehir hastanelerini ilişkin olarak; “Gelişmiş olduğu iddia edilen ülkelerde verilemeyen sağlık hizmetlerinin acı bilançolarına şahit olduk. Ülkemizde ise koridorlarda oksijen tüpleri önünde kuyruğa girmiş hastalar görmedik. Hastaya nefes veren solunum cihazını ‘Hangi hastamı yaşatabilmek için kullanayım?’ ikilemini hekimlerimize yaşatmadık” diye konuştu.

“KULLANILAN HER 100 KUTU İLACIN 88’I ÜLKEMIZDE ÜRETİLMEKTEDİR”

“Türkiye'de kullanılan her 100 kutu ilacın 88'i ülkemizde üretilmektedir” diyen Bakan Koca, “Türkiye’de ilaç bulunamadığı yolundaki haberlerinin gerçekle ilgisi yoktur. Somut gerçek ‘Türkiye'ye pahalı ilaç satmaya çalışıyoruz ama satamıyoruz’ feryadıdır. Hastamızı dermansız bırakmayız ama milletimizin emaneti olan kaynağı da küresel fırsatçılara peşkeş çekmeyiz” dedi.