Koronavirüs ile mücadele kapsamında yürütülen aşılama programına gençler yoğun ilgi gösteriyor. Bakan Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı, "Gençler, aşılanıp hayata karışalım. Randevularda yaş sınırı 18’e indi. İlk gün yarın!" açıklamasının ardından akşam saatlerinde randevu alma sistemi açıldı. Ankara Şehir hastanesine gelen 18 yaş üstü gençler de koronavirüs aşısının birinci dozunu yaptırdı.

Bakan Koca'nın açıklamasının ardından Başkent Ankara'daki gençler aşılama uygulamasına yoğun ilgi gösteriyor.

18 ÜZERİ VATANDAŞLAR AŞI OLMAYA BAŞLADI

Randevu alarak Ankara Şehir Hastanesine gelen 18 yaş üstü arasındakiler, bilgilendirme ve onam formunu imzalamasının ardından sağlık görevlilerince yönlendirildiği alanlarda koronavirüs aşısının birinci dozunu yaptırdı.

19 yaşındaki Ece Çelikkol, dün internet üzerinden randevu aldığını belirterek, "Bence herkes aşı olmalı. Sonuçta tıp şu an bunu öneriyorsa güvenmemiz, mutlaka herkesin aşı olması ve korunmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

21 yaşındaki Aslı Cansu Bora, aşı randevu sisteminin açılmasının ardından başvuru yaptığını söyleyerek, "Tabii ki aşının yan etkilerinden ben de korktum ama bunu aşmamız için hepimizin aşı olması gerekiyor. Bunun bilincinde bir vatandaş olarak hemen geldim." diye konuştu.

KOCA: 18 ÜZERİ VATANDAŞLARI AŞILAMAK İSTİYORUZ

Bakan Koca, dünkü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapmıştı. Koca, 18 yaş üstü aşılamayla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Biz özellikle şu dönemde hızla 18 yaş ve üzeri olan vatandaşımızı aşılamak istiyoruz. Bunu ne kadar erken dönemde yapabilirsek toplumsal bağışıklığı o kadar erken sağlamış olabileceğimizi ve ülkemize girme ihtimali olan mutasyonlara da erken dönemde bir çözüm olacağına inanıyoruz.

Cuma günü itibarıyla 18 yaşından gün almış olan bütün vatandaşlarımızı tanımlamış olacağız. Yani cumadan itibaren 18 yaşından gün almış olan herkes randevu alabilir olacak.”