HATAY (AA) - Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 500'den fazla kişiye yerli aşı TURKOVAC uygulandı.

Aşılarını yaptırmak için hastaneye gidenlere sağlık görevlilerince tercihe bağlı şekilde yerli aşı TURKOVAC uygulanıyor. İlde TURKOVAC aşısı yaptıranların sayısı 500'ü geçti.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, beraberinde hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Yunus Doğramacı ile aşı tatbikini takip etti.

Gazetecilere açıklamada bulunan Hambolat, hafta başından bu yana TURKOVAC aşısının tatbikine başlandığını ve ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Hambolat, kentte TURKOVAC'ın şimdilik Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek hizmet binasında yapıldığını belirterek vatandaşları aşılarını olmaya davet etti.

Kovid-19'la mücadelede maske, mesafe ve aşının önemli olduğunu vurgulayan Hambolat şöyle konuştu:

"Aylardır beklediğimiz yerli ve milli aşımız nihayet uygulamaya konuldu. Bu noktada da şu ana kadar yapılan uygulamalardan edindiğimiz sonuçlar gayet başarılı. Tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya, özellikle de TURKOVAC aşısı olmaya davet ediyorum. Maalesef tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de Kovid-19 pozitifliği oranında artışlarımız var fakat sevindirici taraf hastane yükü açısından korktuğumuz şekilde bir dönüşü olmuyor. Bu bizim alacağımız tedbirleri ve önlemleri hafife almamızı gerektirmiyor. Dolayısıyla maske, mesafe ve hijyen noktasında hassas davranmaya devam edelim."

Hatay'da bugüne kadar 2,5 milyonun üzerinde aşı yaptıklarını aktaran Hambolat, "TURKOVAC uygulaması yeni başladı fakat ciddi bir talep olduğunu düşünüyoruz. Hedef nüfusumuzun yüzde 75'inin üstünde iki doz aşılanma var. 18 yaş ve üstünde yüzde 82 civarında da en az bir doz aşılama yaptık. Bu oranlar güzel fakat yeterli değil çünkü aşılamanın süre içerisinde etkinliğinin azalabileceğini düşündüğümüz için hatırlatma dozlarını ciddiye alıp sıkça yapmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.