AYDIN (AA) - Aydın'da kızı ile lösemi tedavisi gören Yılmaz Çelen (42), kendilerine uygun donörün bulunması için vatandaşlardan gönüllü bağışçı olmalarını istedi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde kızı Ebru Çelen (18) ile aynı odada lösemi tedavisi gören Çelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017 yılında lösemi teşhisi konulan kızının bu yılın başında iyileştiği sırada kendisinin kan kanseri olduğunu öğrendiğini anlattı.

Tedavi olmak için hastaneye gittiği sırada durumuna üzülen kızının hastalığının nüksettiğini belirten Çelen, hastanede baba kız yan yana umutla uygun donörün bulunmasını beklediklerini ifade etti.

- "Tek çaremiz ilik"

Uygun donörün bulunması için vatandaşlardan Türk Kızılaya kan bağışında bulunmalarını isteyen Çelen, şunları söyledi:

"Kızımla yan yana yatıyoruz. Kan grubu ne olursa olsun fark etmiyor. Herkesin kan bağışında bulunmasını istiyoruz. Kızım ve ben çok üzülüyoruz. Yan yana yatmak baba olarak beni çok üzüyor. Bir an önce uygun ilik bulup kızımla beraber tekrar hayata dönmek istiyoruz."

Ebru Çelen de hastalığının yeniden kötüye gitmesinden dolayı çok üzüldüğünü vurgulayarak "Şu an çok zor durumdayız. İkimiz aynı odada ilik bekliyoruz çünkü bizim tek çaremiz ilik. Baba kızın burada uyuması gerçekten insanı çok yıpratıyor. Bu süreçte sizlerden de bir şeyler bekliyoruz. Elinizden geldiği kadar Kızılaya gidip üç tüp kan verirseniz çok seviniriz." ifadelerini kullandı.

Eşi ve kızının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan Nergis Çelen ise de "Onlar bir kere hasta oldu ben bin kere hasta oldum belki. Onların çektikleri açıyı görmek, tanık olmak beni onlardan fazla yıpratıyor. Ne olur herkes bu sesimi duysun ve kan bağışında bulunsun." diye konuştu.

Bu arada Ebru Çelen'in okuduğu Bozdoğan Anadolu Lisesi'ndeki öğretmen ve öğrenciler kan bağışı kampanyası başlattı.

Kaynak: aa