Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas, Ulthera uygulaması ile cilt üzerinde herhangi bir kesi izi oluşmadan rahatlıkla gençleştirme işlemlerinin yapılabildiğini söylüyor. Op. Dr. Leyla Arvas, Ameliyatsız Yüz Germe işlemi olan Ulthera uygulamasını sizler için anlatıyor;

Ulthera Uygulaması Hakkında

Ulthera uygulaması (Ultherapy) odaklanmış ultrason dalgalarının, derinin en alt seviyesinde bulunan dermis tabakasına kadar inebildiği bir yöntem. Ultheranın sahip olduğu farklı başlıklar deride doğal olarak bulunan üç katmana da etki eder. Isı ve enerji gönderimi yoluyla liflerin yeniden yapılanmasını sağlayarak elastin ve kolajen liflerdeki artışa neden olur.

Ulthera cildin farklı katmanlarına farklı enerji düzeyi gönderir. Odaklı ultrason dalgalarının güvenli sınırlar dahilinde cildin belirli derinliğine kadar inen Ulthera, hedef aldığı bölgede ısı artışı sağlar. Isınan bölgedeki kolajen ve elastin lif sayılarında doğal olarak bir artış meydana gelir. Enerjinin kullanıldığı bölgede oluşan mikro hasarlarla cildin bağ dokusuna etki ediyor. Bağ dokusu cildin hasarlı bölgesinde iyileşme etkisini başlatıyor ve cilt dokusunun güçlenerek iyileşmesini sağlıyor. Cilde daha genç, sağlıklı ve enerjik bir ifade katılıyor.

Ulthera Nasıl Uygulanıyor?

Sarkmış ve kırışıklık oluşmuş cilt yapısını düzeltmede kullanılan Ulthera tedavisinde, cilt alt katmanına inen ses dalgalarının ultrason görüntüsü ekrandan kontrol edilerek, hedef bölgede istenilen deri katmanına uygun enerji düzeyine ulaştırılması sağlanır. Odaklanmış ultrasound dalgaları seçili deri tabakasında ve bağ dokusunda istemli hasar meydana getirir. Isınmanın etkisi ile bağ dokusu harekete geçerek cildin kendi kendisini onarım sürecini başlatır. Bu süreç kolajen ve elastin liflerdeki artış ile meydana gelir.

Ulthera Hangi Bölgelere Uygulanıyor?

Özellikle genel yüz ovali, çene altı, boyun bölgesi sarkmalarında, kaş ile göz kapağı düşüklüğünün tedavisinde ve kırışıklıklara karşı kullanılan anti-aging tedavi yöntemi olma özelliğindedir. Cilt üzerinde face lift etkisi bulunan uygulama ile dinamik ve genç bir yüz çehresi oluşturulur.

Ulthera Uygulamasını Yaptırabilmek İçin Kriterler Bulunuyor Mu?

Ulthera uygulamasında kadın ya da erkek farkı bulunmaz. Her yaş ve her cilt yapısına güvenle uygulanan bu yöntemde cerrahi bir müdahale yapılmaz. Bu bakımdan ameliyat istemeyen hastalar için idealdir. İleri deri sarkmasına sahip olmayan, cildinde kırışıklık, deri gevşemesi ve sarkma başlayan kişiler bu tedavi için uygun hastalardır. Cilt kırışıklıkları ileri seviyede olan kişilerin yüz ve boyun germe operasyonları olması daha uygundur. Bu operasyonları yaptıran kişilerde lifting etkisi için de Ulthera yapılabiliyor.

Ulthera Sonuçları Hemen Görülür Mü?

Yapılan ulthera uygulamasından hemen sonra rejenerasyon süreci başlar ve ciltte gerilme etkisi fark edilir. Uygulama bölgesindeki sıkılaşma etkisi her gün fark edilir. Uygulamanın olumlu etkileri hemen görülür ve zaman içinde belirginleşir, 6. aydan sonra net olarak görülür. Etkilerinin bir kısmı cilt yüzeyinde olduğu için görülebiliyorken, cilt altında kalan kısımda etkiler hemen görülmez, zamanla ortaya çıkar. Ulthera ile kolajen uyarımı ve üretimi yapıldığı için en az bir yıl etkisini sürdüren bir işlemdir.

Ulthera Fiyatları Hakkında

Ulthera fiyatları uygulama yapılan kliniğe, hekime veya uygulama alanına göre değişiklik gösterebilir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Ulthera tedavisi kliniğimizde Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Ulthera Fiyatları hakkında bilgi alabilir ve randevunuzu hemen oluşturabilirsiniz.