Vitrektomi Ameliyatı Nedir?

Jel kıvamında olan ve göz küresinin iç bölümünü doldurmakta olan şeffaf dokuya vitreus denir. Göz hacminin tahmini olarak üçte ikisini kaplayan vitreus gözlerin anatomik biçiminin meydana gelmesine katkıda bulunmaktadır. Vitrekomivitreus’un özel mikro cerrahi aletler ile yenmesi durumudur. Sklera adı verilen beyaz görünümdeki tabakada üç tane delik açılır. Deliğin birinden infusion hattıyla göz içerisine sıvı verilmektedir. Verilen sıvının, ameliyat sırasında çıkarılmış olan vireusun yerini aldığı söylenebilir. Öteki delikten sokulmuş olan ışık kaynağı ise operasyon esnasında gözün iç kısmını aydınlatır. Üçüncü delik bölümünden vitreus kesicisi sokulur ve vitreus küçük parçalara ayrılarak yutma işlemi tamamlanır. Operasyonda doktor göz içini görebilmek amacıyla bazı lensleri ve ameliyat mikroskobu kullanmayı tercih eder.

Ameliyatın amacı vitreus içerisindeki kanama, göz içinde enfeksiyon, yabancı cisim olması durumunda temizlenmesi ve gözün sinir ağı tabakasının yeniden eski anatomik yapıya kavuşturulmasıdır. Vitrektomiyle gereken hastalıkların tedavi edilememesi durumunda gözün tamamen kaybı ve körlük durumu gerçekleşebilir. Operasyonun asıl amacı meydana gelecek olumsuz durumların engellenmesidir. Genel olarak ilk ameliyatlarda hem görsel hem de anatomik yapıya ulaşılması hedeflenmektedir.

Göz bölgesinde rahatsızlık hissedilmesi halinde zaman kaybetmeden göz hastanesine başvurmak gerekir. Göz hastanesi gözle ilgili yaşanan bütün rahatsızlıkların tedavi edilmesini sağlayan önemli kurumlardan biridir. Erken teşhis aynı zamanda erken tedaviyi de beraberinde getirdiği için göz kadar önemli bir organın sağlıklı çalışma sürecini riske atmamak insan hayatı üzerinde önem teşkil eder. Dolayısı ile senede bir defa muayene olmayı alışkanlık haline getirmek gereklidir. Muayene, vitrekomi ve diğer sık görülen göz hastalıkları için Batıgöz hastanesine başvurulabilir. İstanbul Altunizade’de şubesi bulunan hastaneye gidebilmek için çeşitli ulaşım araçlarını kullanmak mümkündür. Batıgöz Hastanesi semt olarak Üsküdar, Acıbadem gibi yerlere yakın olduğundan dolayı ulaşım süreci oldukça kolaylaşır.

RelexSmile Lazer Nedir?

Kornealar içerisinde uygulama avantajı olan relexsmile tekniği astigmat ve yüksek miyop tedavisi için kullanılabilmektedir. Kapak kaldırma durumu olmadan tek seferde kapalı yöntem ile gerçekleştirilen cerrahi kolaylık sağlamaktadır. Operasyonun avantajı doğala yakın olan sonuçların elde edilmesidir. Bunun yanı sıra ameliyat sonrası göz kuruluğu probleminin yaşanma olasılığının olduğu ifade edilebilir. Görme bozukluğu ilerleme hali durduğu zaman ya da ilerleme azaldığında bu operasyon yapılabilir. Son altı ayda yapılan muayenelerde sonucun 0,50 ve altı seviyesinde numara değişikliği olan ve genel sağlığı problemsiz olan kişiler için uygun bir ameliyattır. Ayrıca kuru göz problemi olan insanlar da bu tekniği uygulayabilir. Bahsi geçen göz hastalıkları ve göz ile alakalı olan tüm konularda donanım ve tecrübe sahibi Batıgöz Hastanesi içerisinde bulunan doktorlarla iletişime geçerek tedavi süreci hızlandırılabilir. Bunun için batigöz.com adresinden online randevu alabilir ve ulaşım kolaylığı sayesinde uzman hekimle görüşebilirsiniz. Online randevu seçeneğinin avantajı teknolojinin sunduğu imkânlar dahilinde zaman kaybının olmadan belli gün ve tarihe görüşme ayarlanmasıdır.

Daha fazla bilgi için; http://batigoz.com/ ziyaret edebilirsiniz.