Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen'in iletişime geçtiği Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) kurucusu Cengiz Bayram, Dalaman Belediyesine hayvan ambulansı bağışladı.

Belediye tarafından bakımdan geçirilen ve yakıt giderleri Dalaman Belediyesince karşılanan ambulansla Ortaca ve Dalaman'daki sokak hayvanlarının olası yaralanmalarına anında müdahale edilecek.
FETÖ üyesi 42 gazeteciden 11'i kaçtı 

Tam donanımlı ambulansta müdahale edilecek hayvanlar, HAYDOS Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınacak.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, yaptığı açıklamada, turizm bölgelerinde vatandaşların çocukları için hayvan alıp, tatil sonrasında sokağa bıraktıklarını belirtti.

Evcil hayvanların sokağa adapte olmasının çok zor olduğuna işaret eden Şaşmaz, "Mecburen biz de bu olaya el atıyoruz. Şu an barınağımızda küçüklü büyüklü 800 hayvanımız var. HAYDOS Başkanımız Türkan Hanım ile elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

HAYDOS Başkanı Dağdelen de sokak hayvanları için bir ambulans olması için çok uğraştığını ifade etti.

Bundan sonra yardıma muhtaç hayvanlara daha iyi hizmet vereceklerini söyleyen Dağdelen, "Gönül ister ki her ilçede, her belediyede bir ambulans bulunsun. Artık sokaklardaki hayvanlar, hayvanseverlerin veya yurtdışından gelen yabancıların sorunu olmasın." diye konuştu.

Hayvan Hakları Federasyonu gönüllü veteriner hekimi Mustafa Cihan da ambulans sayesinde sokak hayvanlarına daha hızlı ve iyi müdahalede bulunabileceklerini dile getirdi.

Daha önce araçlarda gerekli ekipmana sahip olmadıklarını söyleyen Cihan, "Hayvanlar daha çok sarsılıyordu. Malzemelerimizi koyacağımız yerler araçlarda mevcut değildi. Hijyen daha azdı. Bu ambulansla gerekli hijyen sağlandı, hayvanları daha konforlu bir ortamda kliniğe getiriyoruz. Umarım her belediye bu uygulamaya başlar." dedi.

Ücretsiz olan ambulans hizmeti için vatandaşların yaralı bir hayvan gördüklerinde "Alo 153"ü aramaları gerekiyor.