Evinin bir odasını seramik atölyesine dönüştürdü Evinin bir odasını seramik atölyesine dönüştürdü

Samsun'da Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde 13 Ekim’de başlayan Adalet Spor Oyunları’nın son günü düzenlenen yürüyüşle başladı. Protokol ve sporcular saat Samsunspor Nuri Asan Tesisleri’nde toplandı. Ardından sahil yolu üzerinden Türk Bayrağı korteji eşliğinde Bandırma Vapuru Müzesi’ne gidildi.  
  
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen oyunlar için burada ödül töreni gerçekleştirildi. Törende yüzme, okçuluk, koşu, satranç, bowling, masa tenisi ve kort tenisi olmak üzere 7 branşta dereceye girenlere madalyaları takdim edildi. Personelin Sesi Adaletin Nefesi mottosuyla düzenlenen Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki 42 ilden 100'ü kadın 600 adliye ve ceza infaz kurumlarında görev yapan personelin katıldığı oyunlar böylece son buldu.  
  
Düzenlenen törende konuşma yapan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, “Şükürler olsun 3 gün boyunca sporcularımız müsabakalar yaptılar, yarıştılar, dostluklar edindiler, şehrimizi gezdiler. Birbirinden kıymetli 600 misafirimizi şehrimizde ağırladık. Samsun büyük bir misafirperverlik örneği gösterdi. Hiçbir sporcumuzun burnu kanamadan dostluk ve barış içerisinde müsabakalarımız bitti. Bu müsabakaların kaybedeni olmadı Tüm sporcularımızı şampiyon ilan ediyorum. Bugün madalya alsın almasın bu müsabakalara katılma cesaretini gösterip yurdun dört bir köşesinden şehrimize gelen müsabakalara katılan, ilini temsil eden tüm sporcuları yürekten kutluyorum. Gönlümüzde hepsi şampiyondur” dedi.  
  
Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu, “Bundan sonra birbirimize daha yakın olma amacıyla bu etkinliklerimiz, farklı illerde farklı bölgelerde 100. yıl coşkusuyla inşallah devam edecek. Hepinizi Edirne’den Artvin’den, Karaman’dan uzaklardan veya yakınlardan buraya geldiğiniz için teşekkür ve tebrik ediyorum” diye konuştu.  
  
Yürüyüş ve törene Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyesi Havvanur Yurtsever, Adalet Bakanlığı Kurumsal İletişim Daire Başkanı Evren Akbey, Samsun Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve sporcular katıldı.  
  
Törenin ardından protokol ve sporcular öğle yemeği ve Samsunum Gemisi ile deniz turu için alandan ayrıldı.