25 lise öğrencisi hastanelik oldu! 25 lise öğrencisi hastanelik oldu!

Sivas’ta yaşayan Osman Yılmaz Akyol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesine destek olmaya karar verdi. Sivas Belediyesi’nde çalışırken 2020 yılında emekliye ayrılan Akyol, 3 yılda 5 binden fazla cam şişe topladı. Daha temiz bir çevre için her gün 50 ila 60 arasında şişe toplayan Akyol, topladığı şişeleri boş bir arazide biriktirdi. Biriktirdiği şişeleri geri dönüşüme kazandırmak istediğini ifade eden duyarlı vatandaş, herkesi bilinçli olmaya davet etti.  
  
Geri dönüşüm çalışmasına Emine Erdoğan’ın tavsiyesi üzerine başladığını ifade eden Osman Yılmaz Akyol, “Etrafta cam şişeler çok bulununca yavaş yavaş topladım. Aşağı yukarı 3 senedir topluyorum. Buradaki 5 bin adet şişe neredeyse bir kamyon gelir. Bu şişeleri günlerce topladım. Günde neredeyse 50-60 tane topladım. 100 tane topladığım günler de oldu. Topladıklarımı buraya getirip biriktirdim. Bu şişeleri kabul ederlerse Emine Erdoğan hanımefendinin bilgileri doğrultusunda yardımcı olurlarsa bu şişeleri geri dönüşüme kazandırmak için teslim etmek istiyorum” dedi. 
  
Çevre temizliğinin önemine değinen Akyol, “Temizlik en önemlisi. Cam şişeler bulunduğu yerlerde yangın da çıkarır. Bu şekilde yangından da korumuş oluyoruz. Aynı zamanda devletimize, milletimize katkı sağlamak için bunları geri dönüşüme kazandırmak istiyoruz. Yetkililerden ricam bunları alır götürürlerse ben de memnun olurum, devletimiz de kazanmış olur” diye konuştu.