SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Yansımalar’ temalı resim sergisi     SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Yansımalar’ temalı resim sergisi    

Sinop Arkeoloji Müzesi'ndeki sergi açılışında konuşan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılını büyük bir coşkuyla, büyük bir heyecanla bütün Türkiye'de olduğu gibi Sinop'ta da kutladıklarını söyledi. Özarslan, “Türkiye Cumhuriyeti kültür devletidir. Anadolumuz, Türkiyemiz geçmişte kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda da Selçuklu ve Osmanlı geçmişimizle de bu coğrafyaya Türk ve Osmanlı eserleri kazandırmış bulunmaktayız. Hep beraber bu eserler insanlığın ortak mirasıdır, hepimizindir. Kültürler birbirleriyle etkileşim yaparak insanlığın ortaya koyduğu kültür eserlerinin üzerine eserler katarak medeniyet yolculuğu böyle devam etmekte. Biz de diyoruz ki Anadolumuz, Selçuklu'yla, Osmanlı'yla ve Türkiye Cumhuriyeti devletiyle bu medeniyetlerin daha üzerine de eklemeler yaparak, katkılar vererek insanlığa katkı vermeye devam ediyoruz. Milletimiz medeniyete aşık bir millettir. Milletimizin bu özellikleri insanlığa büyük bir hizmettir” dedi. 
  
Sergide, Sinop'un tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtan 100 adet eski ve yeni fotoğrafa yer verildi. 
  
Açılışa, Sinop Belediye Başkan Vekili Önder Serdar Öztürk, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner,  kurum müdürleri ile davetliler katıldı.