YSK kararı sonrası CHP ve AK Parti dışındaki partilerin tekrardan seçime katılıp katılmayacağı merak ediliyor. Yaklaşık 215 bin oy alan diğer partilerin 23 Haziran'da başkan adayı gösterip göstermeyeceği kritik öneme sahip.

YSK İstanbul Seçimleri’nin yenilenmesine karar vermiştir. Partimizin konuyla ilgili görüş ve kararı bugün yapılacak GİK toplantısından sonra Genel Başkanımız tarafından duyurulacaktır. Ben yeniden seçim çalışmaları için hazırım.

— Necdet Gökçınar (@gokcinarnecdet) 7 Mayıs 2019 ">

31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Necdet Gökçınar, YSK kararının ardından açıklama yaptı. Gökçınar, ”Ben hazırım, partimin kararını bekliyorum” ifadesini kullandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Necdet Gökçınar attığı tweet

Necdet Gökçınar Saadet Partisi'nin seçime ilişkin son kararını GİK toplantısında vereceğini duyurdu. Kararı genel başkan Temel Karamollaoğlu'nun duyuracığını belirten Gökçınar, adaylıktan çekileceğine yönelik iddialar için de şu twiti attı:




KARAMOLLAOĞLU KILIÇDAROĞLU İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

YSK’nın aldığı karardan sonra Saadet lideri Karamollaoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, telefonda görüştü. İkili YSK kararını değerlendirdi.

“TARİHİMİZDE ADAYI GERİ ÇEKME HİÇ OLMADI”

Habertürk yazarına konuşan SP’nin etkin bir ismi, “Tarihimizde adayı geri çekme hiç olmamıştır, bundan sonra da olacağını sanmıyorum” açıklaması yaptı.

PARTİLERİN İSTANBUL KARARI BEKLENİYOR

Vatan Partisi (VP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul adayı M. İlker Yücel'in aday olup olmayacağı konusunda bilgi paylaşmadı. Ayrıca DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da adayları Muammer Aydın ile ilgili henüz bir karara varmadıklarını kaydetti.