Milliteyçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, medya temsilcileri ile buluşmasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı hakkında Bahçeli, "ABD'de Türkiye'den daha fazla yankılanmıştır" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEYE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Bahçeli, TSK'nın Fırat'ın doğusundaki YPG/PKK hedeflerine yönelik operasyon hazırlığı için, "MHP olarak terörle mücadeleye desteğimizi sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

"ESAD İLE DİYALOG AYIP VE KAYIP OLUR"

Türkiye'nin Suriye'deki Esed rejimi ile kuracağı olası bir diyaloğu "kayıp ve ayıp" olarak yorumlayan Bahçeli, "Rejim ile Türkiye'nin diyalog kurmasından yana değilim. Suriye Esad rejiminden kurtarılmalı." diye konuştu.

'DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR' SÖZÜ DOĞRU BİR SÖZDÜR

Suriye'de istikrar arama çabalarına ilişkin ise Bahçeli, "Türkiye küresel güçlerin buluşuğu bir zirve düzenlemeli. Dünya 5'ten büyüktür sözü doğru bir sözdür." önerisinde bulundu.

Bahçeli, Terörle mücadelenin kesintiye uğramaması için Fırat'ın doğusunda beklenen müdahalenin gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

"BU TARTIŞMASI TÜRKİYE'Yİ ÜZMÜŞTÜR"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasındaki tartışma hakkında konuşan Bahçeli, "Bu olay Türkiye'yi çok üzmüştür. CHP'nin grup başkan vekili olan şahsiyet o çirkin üslubu aşağılayıcı tavırları ne CHP'ye ne de Türkiye'ye bir fayda sağlar. Bundan en büyük zararı da o şahıs görür." şeklinde konuştu.

Bahçeli, "Hulusi Akar Paşa Kur'a'a, bayrağa, silaha sahip çıktı. O hırçın, cahilce konuşmalar CHP'ye bir şey kazandırmaz. Kazanan Hulusi Akar olmuştur. Eğer kendisine yöneltilen baskıyı yerine getirseydi. bugün burada olmazdık. Kendisine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİMDE 'CUMHUR' İTTİFAKI

Bahçeli, "Cumhur İttifakı, önemli ve hayırlı bir ittifaktır, Yenikapı ruhunun devamıdır, Türkiye'yi siyaseten şekillendirecek bir akımdır." dedi.

30 büyükşehirde AK Parti ile prensip anlaşması sağlandığını dile getiren Bahçeli, "MHP, 30 büyükşehir içerisinde Adana, Mersin ve Manisa'da, geçmişte olduğu gibi büyükşehir adayını ortaya koyacaktır." ifadesini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM AÇIKLAMASI

Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın adaylığı hakkında konuşan Bahçeli, "Binali Yıldırım, İstanbul Belediye Başkanı olursa, o zaman karar verir; Meclis Başkanlığı'ndan istifa edip etmeyeceğine. Binali Yıldırım aday gösterilecek mi, bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

AKPINAR VE GEZEN'E SORUŞTURMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri için haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında konuşan Bahçeli, "Halk TV programı sulandırmıştır. Ne mesaj verdiklerini, neye alkış tuttuklarını hep birlikte inceleyebiliriz. Metin Akpınar, 'Yanlış örnek verdim, özür diliyorum' demesi lazım" diye konuştu.

Metin Akpınar'ın Halk TV'de yaptığı "Her faşizmin karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderler gibi kötü sonları yaşayabilir ama bize yazık olur.” sözlerine tepki gösteren Bahçeli, "Sana zaten yazık olmuş."dedi.

"ERDOĞAN OSMANİYE'DEN ADAY GÖSTERMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı Cumhur İttifakının olumlu yönünü göz önüne alarak Osmaniye'de aday göstermemeyi prensip olarak benimsediğini ifade etti" dedi.

"YURTTA SULH KONSEYİNİ ORTAYA ÇIKARILMALIDIR"

Bahçeli FETÖ ile mücadeleye ilişkin, "FETÖ'yle mücadelede sekiz ayak var. Asker kesiminde önemli arındırmalar, tutuklamalar oldu, emniyette oldu, yargıda oldu, fakat sekizinci ayak olarak siyasetin sesi yok. Bunun üzerine gidilmesi lazım. Mahkemeler bir araya gelip bu işin beyni olan Yurtta Sulh Konseyini ortaya çıkarmalıdır." dedi.

"KAŞIKÇI CİNAYETİNİN FAİLİ TÜRKİYE'DE YARGILANMALI"

Bahçeli, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, "İktidarın çok ince olayların arkasından gitmesi, yakınen takibi, uluslararası ilişkiler bağlamında anlatması önemli oldu. Faili Türkiye'ye getirip, Türkiye'de yargılanması sağlamak lazımdır." ifadelerini kullandı.