Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ'da Emniyet Müdürlüğüne yönelik terör saldırısının ardından bölgede incelemelerde bulundu.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, saldırıya ilişkin, "Sabah dokuz civarında emniyet binasının tam karşısında ana yolun kenarında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu ilk anda 3 polisimiz şehit oldu, toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. Son durum, yaralılardan 72'si taburcu oldu, ayakta tedavileri tamamlandı. 145'inin de 5 hastanede tedavileri devam ediyor. Yaralıların 85'i polis, 60'ı sivil. Yaralılar içerisinde durumu ağır olanların sayısı 20. Bunların içinde iki polisimizin yarası biraz daha ağır ve toplam 14 yaralının diğerlerine göre durumu biraz daha ağır." şeklinde konuştu.
Uyuşturucu operasyonunda 3 gözaltı! 

Terör örgütlerinin omuz omuza işbirliği içerisinde olduğunu söyleyen Yıldırım, "15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe teşebbüsünden sonra FETÖ artık iddiasını yitirmiş ve görevi bölücü terör örgütüne devretmiştir." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Milletimize şunu Elazığ'dan, buradan, olay yerinden söylemek istiyorum, bu yola baş koyduk. Hiçbir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek, bu milleti asla ve asla hiçbir terör örgütü teslim alamayacak." ifadelerini kullandı.

"Hiç bir gevşeme olmayacak"
"Esasen bunların çılgınlaşmasının arkasında operasyonlar konusundaki askerimizin, polisimizin, jandarmamızın artan bir kararlılıkla takibi vardır." diyen Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hepimiz bağrımızda büyük acılar taşıyoruz, şehitlerimiz, yaralılarımız var ama bir başka gerçek daha var, o da Türkiye'nin geleceği, bekası, aydınlık yarınlarıdır. Bu konuda gerek içten gerek dıştan her kim hangi şekilde gelirse gelsin, Allah'ın izniyle, 79 milyon vatan evladının 15 Temmuz'da gösterdiği o asil duruş, o yılmaz istiklal mücadelesi bundan sonra da bölücü terör örgütünü bu ülke topraklarından yok edinceye kadar devam edecektir. Bu konuda hiç ama hiç bir gevşeme olmayacak, işin sonu nereye varırsa varsın ya istiklal ya ölüm diye yolumuza devam edeceğiz."

Yıldırım, "Bu hain örgütler, Türkiye'nin geleceğini karartmaya çalışıyorlar. Bunların akıl hocaları var. Bunların yerli ve milli bir tarafları yok. Bölgedeki insanların en büyük sorunu, bölücü terör örgütü. Dolayısıyla, bu bölücü terör örgütünü, bölge insanımızla aramızdan çıkaracağız ve el ele, omuz omuza Türkiye'nin gelecek yolculuğunda birlikte hareket edeceğiz." diye konuştu.

"Alarm durumunu bir üst düzeye çıkardık"
Terör saldırılarına karşı alarm durumunda olunduğunu belirten Yıldırım, "Ne Elazığ'da ne başka bir yerde bu hain terör örgütü yaşam hakkı bulamayacak. Bunun için canla başla çalışıyoruz. Bütün birimlerimiz, herkes alarm durumunda. Herkes, her an, her türlü tehdide karşı gereken çalışmayı, hassasiyeti gösteriyor. Bundan sonra da alarm durumunu bir üst düzeye çıkarmış bulunuyoruz." dedi.