Başbakan Binali Yıldrım'ın, terör örgütü PKK ile bağlantılarının olduğu tespit edilen öğretmenlerin FETÖ'cüler gibi ihraç edileceğini açıklamasından sonra, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Zeynep Altıok basın bildirisi yayınladı.

"KABUL EDİLEMEZ"
Yayınlanan basın bildirisinde uygulamanın 'gayri insani' olduğu öne sürülerek, "Devlet kendi öğretmenine bu şekilde muamele yapamaz. Bu hukuksuzdur, bunun adı yargısız infazdır. Kimin hangi kritere göre terör faaliyeti içerisinde bulunduğu belli olmayan, sendikalar, ihbarlar, kişisel husumetler, hatta ve hatta doğum yerine göre kategorize edilip etiketlenmesi, ardından işinden, ekmeğinden, geleceğinden edilmesi kabul edilemez." denildi.

"YANLIŞ YOLDASINIZ, HATA YAPARSINIZ"
Uygulamanın muhalif bir sendikaya yönelik olduğunun iddia edildiği bildiride, "Yanlış yoldasınız, hata yaparsınız, bu topluma büyük zararlar verirsiniz. Türkiye'yi bölersiniz" ifadeleri kullanıldı.

HDP-CHP İTTİFAKI
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

PKK BAĞLANTILI 14 BİN ÖĞRETMEN
Başbakan Binali Yıldırım, konuyla ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

"Bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı yapılacak incelemelerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak. Bayramdan sonra okullar açılıyor, Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz.

FETÖ'CÜLERİN BAŞINA NE GELDİYSE..
Öbürlerine ne olacak. FETÖ’cülerin başına ne geldiyse onların başına da o gelecek. Sadece öğretmenlerle sınırlı değil, terör sadece dağda değil. Terör devletin içinde de var, yerel yönetimin içinde de var. Terörle haşır neşir olmuş bütün kamu görevlilerinin üzerine gidecek ve tek tek ayıklayacağız. Bununla ilgili mücadeleyi sadece kırsalda yapmayız."