Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Seçim sürecindeki rekabeti meydanlarda bırakan bu güzel manzara geleceğimizin en büyük teminatıdır. Seçimlerde aldığınız başarıdan doları hepinizi kutluyorum. Tüm bakanlar sorularınıza cevap vermek için buradalar. Siyasi olarak elbette farkı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ama ülkemizin ve milletimizin âli çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devletin başı ve yürütmenin temsilcisiyiz. Terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymayı başarmış belediye başkanlarımızla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum.

Kanun değişikliği gereken konuları Mecliste, kararname gereken konuları Cumhurbaşkanlığında, diğer idari düzenlemeleri ilgili kurumlarımızda çalışabiliriz. Önemli olan bu sürece tüm belediye başkanlarımızın ve partilerinin samimi destek vermeleridir.

Milletimizin bizden isteğinin bu görüntü olduğuna eminim. Siyasi çekişmeler geçicidir, hizmetler kalıcıdır. Parti ayrımı yapmaksızın belediyelerimizin tamamının durumunu yakından biliyoruz. Tüm illerimiz için işbirliği sistemini işletmeliyiz. Tüm insanlarımızı ilgilendiren belediye hizmetlerindeki çaba umut verecektir. Bulunduğumuz yer polemik değil, eser üretme yeridir. Çalışmadan, çabalamadan, eser vermeden yapılan siyaset, şehirlerimize ve insanlarımıza vakit kaybettirmekten, ülkemizin enerjisini heba etmekten öte bir işe yaramaz. Belediye başkanlarının görevi devri sabık peşinde koşmak değil şehirlerine en güzel, kalıcı, verimli hizmetleri getirmek için çalışmaktır.

Yüzlerce insanın ekmeği ile oynanması, ne hakka, ne hukuka ne siyasete sığar. Son aylarda bazı belediyelerde yaşananları üzüntü ile takip ediyoruz. Biz İstanbul Belediyesi'ne geldiğimizde kimseyi aşından etmedik. Kapının önüne konan, canları yanan, yuvaları başlarına yıkılan insanların ahı üzerinde ne siyaset ne hizmet bina edilebilir.