6 Ekim 2014’te Selahattin Demirtaş başkanlığında toplanan HDP Parti Meclisi, DAEŞ terör örgütünün kurgusal Kobani saldırısını bahane ederek, PKK’lı teröristlere serhildan (ayaklanın) çağrısı yapmış ve Güneydoğu’da 50’yi aşkın sivil resmen katledilmişti. İç savaş çıkartıp Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek için 3 gün süren kanlı provokasyon Cumhurbaşkanı Erdoğan ve özellikle MHP lideri Bahçeli’nin basiret ve ferasetli duruşu, aynı zamanda söylemleri ile atlatılmıştı. Lakin 6-8 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken, vahşice şehit edilen Yasin Börü ve Dakak, Güneş ve Gökguz isimli 3 arkadaşı hâlâ yüreğimizi dağlayan, gözlerimi yaşartan yaramız.

Konuşmayan kalmadı

Türkiye, Yasin Börü ve arkadaşları için adalet bekliyor. Dava kapsamında 17 terörist tutuklu ama toplum azmettirici olan HDP ve Demirtaş’ında dosyaya dahil edilip, cezalandırılmasını bekliyor. Kamuoyunda davanın siyasi ayağının da hesap vermesi konusunda çokça talepler, gazetecilerin köşe yazıları ve milletvekillerinin çağrıları olmuştu. Önceki gün çok şükür ki, Başbakan Binali Yıldırım, en başta Yasin Börü’nün ailesinin yüzünü güldürecek kelamı etti.

İcraat zamanı
Yıldırım, HDP’li belediyelere kayyım atanmasını öngören KHK’lar sonrası sivil direniş çağrısı yapan Demirtaş’a, “6-7 Ekim’in hesabı duruyor, önce o hesabı verecekler, sonra da bu büyük büyük laflar etmenin ne demek olduğunu görecekler” şeklinde seslendi. Bu bir milattır. Türkiye işgalci FETÖ ile mücadele ederken PKK’nın da sadece dağ kadrosu değil, siyasi, finans ayağı, dolayısıyla en küçük hücresine kadar tüm yapısını çökertecek. Ayrıca, toplumda bu aralar sıkça yankılanan “Dokunulmazlıklar kalktı bu teröristler neden Meclis’te?” sorularının cevabı yapılacak mahkemelerin sonucunda verilecek.

Doğu halkı destekler
Batılı yaklaşımla demokrat pozlarını, bir kenara bırakalım, 15 Temmuz’da ülkeyi kurtaran millet “Demirtaş’ın tutuklanmasını istiyor” aynı Yasin Börü’nün ailesinin istediği gibi. Türkiye devletinin gücünüherkes görmeli, mesaj net olmalı. HDP’ye yönelik her türlü hukuki işlem Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde küçük bir azınlık dışında tepki çekmez. Çünkü Demirtaş, o bölgelerde artık saz çalan, haklar vadeden, sözde de olsa DAEŞ’e karşı savaş veren bir isim değil, aksine Kürt katliamına destek veren, hendeklere sahip çıkan, DAEŞ ile işbirliği tutan PKK’nın kravatlı sözcüsü…

Adalet gecikmemeli
Diğer yandan 1991’de DEP’li milletvekilleri ile HDP’lileri kıyaslamak mantıksız olur. O günkü Türkiye’nin bölgeye yaklaşımı ile bugün arasında dağlar kadar fark var. Artık bölgede baskı yok, ayrımcılık yok; ifade özgürlüğü var, yatırım var, kardeşlik var. Çok iddialı konuşuyorum bugün erken seçim olsa, PKK silahlarla HDP’ye oy bile istese alacağı oy oranı yüzde 6’yı aşamaz. Saz da çaldırsalar, DAEŞ tiyatrosu da oynatsalar alamaz. O yüzden derhal istiklal mücadelesini sürdüren Türkiye’yi virüslerden kurtarmak adına “Dokunma operasyonları” başlasın. En başta Demirtaş, sonra diğerleri… Yasin Börü adalet bekliyor, daha bekletmeyelim kardeşimizi…