CHP Gençlik Kolları kampında meydana gelen taciz skandalının ardından İl Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı. 19- 21 Ağustos tarihleri arasında Döşemealtı Mesire Alanı'nda düzenlenen kamp organizasyonda yaşandığı iddia edilen taciz skandalının kampın kontrol sahası dışında gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, iddiaların Gençlik Kolları tarafından kendilerine bildirildiği söylendi. CHP İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, iddiaların kendilerine ulaştığı an itibariyle genç kız ve ailesinin yanında oldukları açıklandı.

ÖRTBAS EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEDİK

Açıklamada, “Kendilerinin yanında bu iddianın takipçisi olacağımız, çeşitli gerekçelerle böyle bir iddianın örtbas edilmesine müsaade etmeyeceğimiz derhal kendilerine bildirilmiş ve bu hususta bir kısım il yöneticilerimiz görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi. İddianın ertesi günü 23 Ağustos’ta ilgili şahsın parti içindeki görevlerinden derhal el çektirildiği ifade edilen açıklamada, “İddiadan sonraki ilk olağan yönetim kurulu toplantımızda ise ilgili şahıs hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştır” denildi. Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak partinin ilke ve değerlerine uygun olarak, her türlü siyasi kaygıdan uzak biçimde gereğini yapmak konusunda kararlılık gösterildiği açıklandı.

AİLEN İSTEĞİYLE AÇIKLAMA YAPILMADI

Bu güne kadar genç kızın ve ailesinin isteği doğrultusunda açıklama yapılmadığı belirtilen açıklamada, “Ancak bir kısım iddiaların gerçek dışı bilgileri de barındıran biçimde kamuoyuna yansımasından sonra kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin gerekliliği ve bu durumun hem mağdure ve ailesine zarar vermeye başlaması hem de başta fedakar Gençlik Kollarımızı ve partimizi haksız biçimde zan altında bırakması nedeniyle bu açıklamayı yapmak gerekmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Müzeyyen YÜCE