İngiltere Başbakanı Boris Johnson, çok geçmeden öğle saatlerinde basın karşısına geçip istifa ettiğini duyurdu. Kameralar karşısına geçen Johnson ''Verdiğimiz sözleri tuttuğumuz için mutlu ve gururluyuz. Rusya savaşı karşısındaki kararlı tutumumuz için gururluyuz. Şimdilik ilerisi karanlık görünse de geleceğimiz altındır.Başbakan olmak bile bir eğitim'' dedi.

Bir Başbakanlık kaynağında ise ''Büyük tartışmalarda yanınızda olmayan ve sonra basına neşeyle liderin gitmesi gerektiğini söyleyen bir yılan içinizde olamaz'' ifadelerine yer alıyor.

İngiltere Başbakanı Johnson, yerine bir parti lideri seçilene kadar görevine devam edecek.

Üst düzey kabine görevlileri de istifa etti

İddialara göre muhalefet partisinin Parlamento'daki Grup Lideri Chris Princher, The Sun gazetesinde ortaya çıkan taciz haberlerinden sonra istifa etmişti. İngiltere Başbakanı Johnson, Cris Pincher hakkında geçmişte çıkan benzer iddialardan haberi olmasına rağmen göreve almakla suçlanıyordu. Olayın ardından kabinede yer alan 5 üst düzey yönetici ve 50 bakan yardımcısı istifa etti. Başta Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javik olmak üzere kabinede bulunan 36 kişi istifa etmişti.

Chris Pincher olayı

Muhalefet Parti'sinin Parlemento Grup Yönetici yardımcısı Chris Pincher, The Sun gazetesinin ortaya attığı taciz iddiaları ile gündeme gelmişti. Haberin ortaya çıkmasının ardından Chris Pincher görevinden istifa etmişti. İstifaların art arda başlaması, Başbakan Johnson'nın, Chris Pincher'ı göreve getirmekle hata yaptığını açıklamasıyla başladı.

Chris Pincher'ın daha önce de benzer iddialarla suçlandığını bilmesine rağmen göreve alınmakla suçlanan Johnson, Chris Princher'ı göreve getirmekle suçlandı. Başbakanlığın ilk açıklamalarına göre Johnson'ın bu olaydan haberdar olmamasıyla alakalı oldu. Ancak Başbakan Johnson, Pincher hakkındaki suçlamalardan daha önce de haberdar olduğunu dile getirmişti.