AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

"22 Temmuz'dan beri terörle, güvenlik esaslı mücadelemiz sonucunda, şehirlerde, ilçelerde terör örgütünün direnci tamamen kırılmış ve devlet, ülkenin her köşesinde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayacak tedbirleri almıştır. Ama şunu herkes iyi bilmelidir: Gerek Suriye'nin kuzey sınırında, gerekse Musul ve kuzeyinde ortaya konan bazı planlar var. Türkiye, asla ve asla oralarda yeni bir oluşuma izin vermeyecektir."
İngiltere Avrupabirliği'nden ayrılıyor mu? 

'Ona da varız, hodri meydan'
Yıldırım, "Bir televizyon programında Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Amerika'daki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız, buyurun'. Biz bunu 'biz hazırız' olarak anlıyoruz. Biz buyurduk, siz de buyurun, Amerikan tipi olsun. Biz Türk tipini tercih ediyoruz ama siz Amerikan tipi başkanlık olsun diyorsanız ona da varız, hodri meydan." dedi.

"Türkiye'den başka herkesin adını görebilirsiniz"
Başbakan Yıldırım, "Soykırımla ilgili, geçmişle ilgili, tarihle ilgili defterleri karıştırmaya başlarsak orada Türkiye'nin adını göremezsiniz. Türkiye'den başka herkesin adını görebilirsiniz. Ecdadımız üç kıtada 619 yıl hoşgörüyle, kardeşlikle hüküm sürmüş ve hiçbir meşrepten, hiçbir milletten, hiçbir inanç grubundan birbirleriyle çatışmalarına asla müsaade etmemiştir." diye konuştu.