MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında "Ne yeni bir sisteme, ne yeni bir rejime gerek yoktur." diyerek başkanlık sistemine destek vereceği söylentilerine de son noktayı koydu.

"Ne yeni bir sisteme, ne yeni bir rejime gerek yoktur"

Türk milleti kendi hayat alanını çizip korurken vesveseci anlayışa takılmadı. Teslimiyetçi lobilere aldırış etmedi. Oluyor, başaramayacağız diyenlere kulak asmadı, kaale almadı. Mustafa Kemal'in Meclis kürsüsünden yaptığı konuşma yaşananların özünü anlatmıştır. 29 Ekim 1923 kuruluş yılı, hiçbir şart karşısında darbelenemez, yıkılamaz. Buna da hiçbir faninin ömrü yetmez. Her Türk vatandaşı bu gerçekleri tasdik edecektir. Ne yeni bir sisteme, ne yeni bir rejime gerek yoktur. Sonu macera olan arayışlara gerek yoktur. Devletin yeniden tanım ve tarif konusunda millet tamam diyorsa o zaman gündeme alınmalıdır. Her söz zaman kaybı, her teşebbüs yeni bir çatışma kaynağı olacaktır. Biz ne başaracaksak, mevcut sistem içinde düşünmeliyiz.
"
"Sistemi inşa eden insandır"

Çok başlılıktan şikayet edenler, bugün kaç başın olduğunu samimiyetle itiraf etmelidir. Sistemi inşa eden insandır. Her sistemin dayandığı sosyal, siyasal, hukuksal, tarihsel bir arka planı vardır. Türkiye Cumhuriyeti yükseldiği dinamiklerinden ayrılmadan başkanlık nasıl kurulacaktır? Başkanlık ihtiyaçtır diyenler, başka ihtiyaç ve taleplerle millet huzuruna çıkarsa nasıl mani olacağız. Sosyal ve siyasal dümenin ne tarafa döneceği az çok bellidir. Başkanlık sisteminin doğal bir yansıma olduğu tezi afakidir. Milletimizin beklentisi refah ve reformdur. İş, aş ve yoksulluğun kökten çözümüdür. Bu milli özlemlerin başkanlık sistemiyle anında gerçekleşeceği akla sığmayacaktır.