A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 9. maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek hanesine çok önemli 3 puan kazandırdı.

Grubu üçüncü olarak tamamlayıp play-off turuna kalabilmek için Hollanda'yla kıyasıya bir rekabetin içinde olan milliler, rakibinin Kazakistan deplasmanında 2-0 galip gelmesinin ardından, güçlü rakibi Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda 2-0 mağlup ederek avantajını sürdürdü.

Oldukça çekişmeli geçen maçın ikinci yarısında sonuca giden milli takım, 62. dakikada Selçuk İnan'ın penaltıdan bulduğu golle öne geçip, 79. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle skoru belirledi.

Ay-Yıldızlı ekip, ilk maçı İstanbul'da 2-1 kaybettiği Çek Cumhuriyeti'ne ikinci müsabakada 2-0 üstünlük yakalarken, rakibine karşı deplasmandaki ilk galibiyetine de imza attı.

İzlanda maçında 1 puan yetecek

A Milli Takım'ın play-off etabına kalabilmesi için 13 Ekim Salı günü Konya'da İzlanda ile yapacağı maçtan alacağı 1 puan yeterli olacak.

Grupta 15 puanla 3. durumda bulunan milli takım, 2 puan gerisinde bulunan ve averaj üstünlüğünü elinde bulundurduğu Hollanda'nın son maçını Betmatik kazanması halinde dahi adını play-off etabına yazdıran taraf olacak.

Terim: "Keşke herkese bu galibiyeti hediye edeceğimiz bir ortam olsaydı"

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan ve oldukça üzgün olduğu görünen Fatih Terim, Ankara'da meydana gelen terör saldırısına değinip, Çek Cumhuriyeti maçı ve alınan sonuçla ilgili bir değerlendirme yapamayacağını dile getirdi.

"Benim yerimde siz olsanız konuşur musunuz, sevinebilir misiniz?" ifadelerini kullanan Terim, şunları söyledi:

"Dolayısıyla bana anlayış göstereceğinizi düşünüyorum. Allah ülkeme bir daha böyle şeyler göstermesin. Futbolla ilgili çok konuşuruz, dertleşiriz. Bunları telafi ederiz ama kaybedilen canları telafi edemiyoruz maalesef. Biz de bu ülkenin bir parçasıyız. Keşke herkese bu galibiyeti hediye edeceğimiz bir ortam olsaydı. Kusura bakmayın. Ne keyfim var, ne eğlenecek halimiz var, ne de sorulara cevap verebilirim. Buradan İzlanda maçına gidiyoruz işte. Allah hepimizin, ülkemizin yardımcısı olsun."

Çek Cumhuriyeti cephesi

Çek Cumhuriyeti'nin teknik direktörü Pavel Vrba, istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

İlk yarıda daha dengeli bir futbol ortaya koyduklarını belirten Pavel Vrba, "İkinci yarı başladığında 2-3 pozisyon yakaladık ama olumlu sonuçlanmadı. Penaltıdan yediğimiz gol sonrası Türkiye, tecrübesiyle maçı istediği gibi sonuçlandırdı" diye konuştu.

Türkiye'yi ilk maçta 2-1 yendiklerinin hatırlatılması üzerine Vrba, "Türkiye, buradaki maçta daha başarılıydı ve biz ise ilk maçtan çok daha kötü oynadık" derken, "Belki bugün başarılı bir günümüz değildi. Güçlü bir rakiple karşılaştık ve istediğimiz pozisyonları bulamadık" ifadelerini kullandı.
AA