Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kadıköy’de bulunan Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirilen forma tanıtımında yaptığı açıklamada daha önce duyurdukları gibi, yeni sezon formalarında şampiyonluk sayılarını simgeleyen yıldızların yer almadığını söyledi.

Puma ile yapılan anlaşmanın ticari anlamda öncekilere kıyasla daha iyi olduğuna dikkat çeken Koç, 19 Ağustos'ta dünyada tanınan 5 kulüple birlikte bir lansman düzenleneceğini açıkladı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DETAYI

Fenerbahçe'nin iç sahada oynayacağı karşılaşmalarda giyeceği çubuklu formanın sırt kısmında ise Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasının yer alması dikkat çekti.

2022-23 sezonunun formaları için kararın da şimdiden verildiğini duyuran Koç, "Forma konusu eskisi gibi değil, siparişler çok önceden alınıyor. Bu sezonun formaları için heyecanlıyız ama önümüzdeki sezon için daha da heyecanlıyız." ifadesini kullandı.

“DERDİMİZ YILDIZ DEĞİL 28 ŞAMPİYONLUK”

28 şampiyonluk vurgusu yapan Ali Koç, sözlerinin devamında ise şunları söyledi:

"Avrupa Şampiyonası'nı izliyorsanız ne kadar çok ülkenin Puma formalar giydiği dikkatinizi çekmiştir. Formaların üzerinde ülkelerin isimleri yazıyor. Bu yeni anlayış benim de oldukça ilgimi çekti. Bu sene formamızda yıldız olmayacak. Bizim derdimiz yıldız, para değil. Bizim derdimiz 28 şampiyonluğumuzun resmiyete kavuşması."

FİYAT 319 TL OLARAK BELİRLENDİ

Fiyat hakkında da bilgilendirme yapan Ali Koç, “Formalar bu sene 319 TL olacak. Diğer rakiplerimize baktığımızda biraz daha yüksek olabilirdi.” ifadelerini kullanarak rakiplerine gönderme yaptı.

Puma bu sezon Milan, Dortmund ve Manchester City için üreteceği formaları 90 euro’dan (921 TL) satışa çıkarırken, Fenerbahçe formalarını ise düşük kalitede üreterek 30 euro’dan (319 TL) satışa sundu.

Fenerbahçe Spor Kulübü resmi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bu sokakları, bu semti, bu ülkeyi, bu takımı, bu tribünleri, bu formayı yaşıyoruz. PUMA ile yepyeni bir hikayeye başlıyoruz.” denildi.