Kenyalı "ampute" futbolcu Nicolas Keiyo, koltuk değneklerinden kurtulup protez bacak sahibi olmak için Kayseri'de Melikgazi Belediyesinin bedensel engeliler takımında oynuyor. 

Geçirdiği çocuk felci sonrası koltuk değneğine mahkum olan 24 yaşındaki Keiyo, para kazanmak ve Türkiye'de ameliyat olmak için sezon başında Ampute Futbol Süper Ligi takımlarından Kayseri Melikgazi Belediyesi Bedensel Engeliler Gençlik ve Spor'a transfer oldu.

Ülkesindeki sağlık giderleri fazla olduğu için bu yaşına kadar ameliyat olamadığını belirten genç futbolcu, gurbette hem futbol aşkını gideriyor hem de protez bacak için para biriktiriyor.

Keiyo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

"Değnekler olmadan yürüyebilmek istiyorum"

Koltuk değneksiz yürümek için yardım isteyen defans oyuncusu Keiyo, "Kenya'da ameliyat olmak ve protez bacak almak oldukça maliyetli. O yüzden buraya geldim. Burada ameliyat ve protez bacak için para biriktiriyorum. Değnekler olmadan yürüyebilmek istiyorum. Sezon bittiğinde aileme hediyeler götürerek onları mutlu etmek istiyorum." dedi.

Kulüp başkanı Faruk Şahin de engellilere destek amacıyla çalıştıklarını, Keiyo'nun yürümesi için ellerinden gelen yardımları yaptıklarını söyledi.