Spor Toto Süper Lig 10. hafta açılış maçında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Başakşehir'i ağırladı. Galatasaray, 32. dakikada Gümüş'ün goluyle öne geçse de maç sonu 2-1'lik skorka gülen taraf Başakşehir oldu.  

GALATASARAY'I ÖNE GEÇİREN GOLÜ GÜMÜŞ KAYDETTİ

Galatasaray, 32. dakikada Sinan Gümüş'ün kafa golüyle öne geçti. Başakşehir, 36. dakikada Mehmet Batdal ile skoru eşitledi. 1-1 biten devrenin ardından Başakşehir, 60. dakikada Yalçın Ayhan'ın golüyle maçı kazandı.

Bu sonucun ardından Başakşehir, puanını 26'ya yükselterek liderliğini devam ettirdi. Galatasaray ise 20 puanda kaldı. Başakşehir, gelecek hafta sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Galatasaray ise Fenerbahçe ile Kadıköy'de karşılaşacak.

GALATASARAY'IN 11'İNDE DÖRT DEĞİŞİKLİK

Medipol Başakşehir'i konuk eden Galatasaray'ın kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti. Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Adanaspor karşılaşmasının kadrosunda 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Adanaspor karşılamasında oyundan alınmasına gösterdiği tepki sonrası 21 yaş altı takımına gönderilen Yasin Öztekin ile sarı kart cezalısı durumuna düşen Tolga Ciğerci'nin yanı sıra, Lukas Podolski ile Aurelien Chedjou da Riekerink'in ilk 11 tercihleri arasında yer almadı. Bu iki oyuncu, maça yedekler arasında başladı.

Hollandalı teknik adam, Yasin Öztekin, Tolga Ciğerci, Podolski ve Chedjou'nun yerine, Sinan Gümüş, Sneijder, Hakan Balta ve Nigel de Jong'a ilk 11'de şans verdi. Galatasaray, Medipol Başakşehir karşısına; Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Carole, Selçuk İnan, De Jong, Sinan Gümüş, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok 11'i ile çıktı.

CHEDJOU İLK KEZ YEDEK

Sarı-kırmızılı ekibin tecrübeli savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, Medipol Başakşehir maçında 11'e giremeyerek bu sezon ilk kez yedek kaldı.

Takımının bu sezon ligde oynadığı 9 maçta da ilk 11'de olan ve 90 dakika sahada kalan Kamerunlu futbolcu, bu kez teknik direktör Riekerink'in tercihleri arasına giremedi.

BAŞAKŞEHİR'İN 11'İNDE 5 GALATASARAYLI

Lig lideri Medipol Başakşehir, Galatasaray önünde; Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Bekir İrtegün, Ferhat Öztorun, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro, Cengiz Ünder ve Mehmet Batdal 11'i ile sahada yer alırdı. Başakşehir'in ilk 11'inde daha önce sarı-kırmızılı formayı giymiş 5 oyuncu olması dikkati çekti.

Medipol Başakşehir'in başlangıç kadrosunda bulunan isimlerden, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Ferhat Öztorun, Emre Belözoğlu ve Mehmet Batdal, geçmiş sezonlarda Galatasaray'da da forma giymişti.

Ayrıca, yedek kaleci Ufuk Ceylan da yine Galatasaray'dan Medipol Başakşehir'e transfer olmuştu.

SARI KIRMIZILILAR,  BRUMA İLE ETKİLİ OLMAYA ÇALIŞTI

Maçın ilk bölümlerinde Galatasaray daha etkili oynayan taraf oldu. Topla daha fazla oynayan ve oyunu dakika dakika Başakşehir kalesine yıkan Galaatasaray, özellikle sol kanatta Bruma'nın çabalarıyla etkili olmaya çalıştı.

Dakikalar ilerledikçe sağ kanadı da kullanmaya başlayan Galatasaray, merkezi çok adamla kapatan Başakşehir'e karşı kenar ortalarıyla etkili olmaya çalıştı. Fakat, bu ortalar Galatasaray'ın en büyük silahı Eren Derdiyok ile buluşamadı. Başakşehir cephesi ise, Galatasaray'a karşı uzun toplarla etkili olmaya çalıştı. Mehmet Batdal, kendisine gelen her hava topunu indirse de takım arkadaşlarıyla aralarındaki mesafe, Başakşehir'in atak yapmasına mani oldu.

ÖNCE GALATASARAY, SONRA BAŞAKŞEHİR

İlk 30 dakika bu şekilde devam ederken, Galatasaray Sinan Gümüş'ün kafa golüyle 32. dakikada öne geçti. Alan savunması yapan Başakşehir, Wesley Sneijder'in iyi ortasında Sinan Gümüş'ün kafa golüyle öne geçti.

Bu golden sonra Başakşehir de benzer bir golle skoru eşitledi. Mossoro'nun Nigel de Jong'un müdahalesiyle yerde kalması sonrası, Uğur Uçar'ın kullandığı duran topa Mehmet Batdal net bir kafa vuruşu yaparak 36. dakikada skoru eşitledi.

DERDİYOK SKORU DEĞİŞTİREMEDİ

Galatasaray, 1-1'den sonra tekrar oyunun kontrolünü aldı. Devrenin sonunda belki de maçın en net pozisyonu kaçtı. Bruma, sol kanatta Uğur Uçar'ı çalımı ve hızıyla geçip son çizgiye indi. Eren Derdiyok'u ön direkte topla buluşturdu ama Eren net bir vuruş yapamadı ve skoru değiştiremedi.

Maçın ilk yarısı Sinan Gümüş ve Mehmet Batdal'ın karşılıklı kafa golleriyle 1-1 sona erdi.

GALATASARAY, DEVREYE TUTUK BAŞLADI

Arena'da ikinci devreye Galatasaray etkisiz ve tutuk bir görüntüde başladı. Başakşehir ise daha çok pas yapıp, daha fazla rakip kalede görünen taraf olmayı başardı. İlk yarının etkisiz ismi Edin Visca, ikinci yarının başında iki kez bireysel çabasıyla etkili olup Galatasaray kalesinde tehlike yarattı.

YALÇIN AYHAN'IN KAFASI SKORU DEĞİŞTİRDİ

Galatasaray'ın temposunun giderek düşmesinin ardından Başakşehir, Fernando Muslera'nın hatasıyla duran top kazandı. Muslera, çalım atmak isterken topu ayağından fazla açtı, Mossoro araya girdi. Ceza sahası dışında topla buluşan Mossoro'yu Muslera faulle durdurdu. Kazanılan duran topu kullanan Emre Belözoğlu, Yalçın Ayhan'ı topla buluşturdu ve tecrübeli oyuncu 60. dakikada kafa golüyle Başakşehir'i öne geçirdi.

Başakşehir, Yalçın ile bulduğu golün ardından oyunu yarı sahasında kabul etti. Galatasaray ise tempo yapmakta çok güçlük çekti. Bruma'nın da ilk yarıdaki hareketliliğinin azalması, orta saha oyuncularının temposuzluğu Galatasaray'ı zorladı.

KAYA NET POZİSYONU DEĞERLENDİREMEDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Selçuk İnan yerine Josue'yi oyuna alarak ilk müdahalesini yaptı. Ardından 78'de Sinan Gümüş yerine Lukas Podolski oyuna dahil oldu. Galatasaray, bu değişikliklerin ardından duran toplarla ve Sneijder'in çabalarıyla etkili olmaya başladı. Semih Kaya, 85. dakikada net bir pozisyondan faydalanamadı.

Ardından uzatmaların ilk dakikasında Galatasaray, müthiş bir atak yaptı ancak üstüste vuruşlarda Başakşehir'in milli kalecisi Volkan Babacan başarılı oldu ve skorun eşitlenmesine mani oldu.