Süper Lig ve Avrupa'da alınan başarısız sonuçların yanı sıra bir de yönetim değişikliğine giden Beşiktaş, yeni başkanı Ahmet Nur Çebi'nin göreve gelmesinin ardından ilk resmi maçında Braga'yı konuk edecek. UEFA Avrupa Ligi K Grubu'nda geride kalan 2 maçta önce Bratislava'ya deplasmanda 4-2, sonra da Wolverhampton'a sahasında 1-0 mağlup olan Beşiktaş, Avrupa Arenası'nda siftah yapmak istiyor. Grupta puanı olmayan siyahbeyazlılar, bu maçı kazanarak tur ümitlerini artırmak istiyor. Kartal taraftarı önünde kazanarak tur ümitlerini yükseltmenin peşinde.

SAKATLAR CAN SIKIYOR

Zorlu Braga maçı öncesinde Teknik Direktör Avcı da kadro kurmakta zorlanıyor. Ameliyat olan Dorukhan'ın dışında N'Koudou, Ruiz, Gökhan, Douglas, Burak ve Diaby'nin sakatlıkları halen devam ediyor.

Bu isimlerden sadece Ruiz'in az da olsa bugünkü karşılaşmada forma giyme şansı bulunurken; diğer oyuncular ise maç kadrosunda olmayacak. Hafta sonunda oynanan A.Gücü karşılaşmasında sakat olduğu için forma giyemeyen Oğuzhan ise takımla birlikte çalışıyor ancak onun için de son karar maç saatinde verilecek.

BEŞİKTAŞ - BRAGA MUHTEMEL 11'LER:

Beşiktaş: Karius, Necip, Vida, Roco, Caner, Atiba, Elneny, Lens, Ljajiç, Güven, Umut

Braga: Eduardo, Sequeira, Santos, Viana, Esgaio, A.Horta, R.Horta, Palhinha, Fransergio, Galeno, Paulinho

TARAFTAR KENETLENDi

Beşiktaş'ın yeni başkanı Ahmet Nur Çebi'nin yaptığı açıklamalar, taraftarı da olumlu anlamda etkiledi. Çebi'nin taraftarı tekrar tribünlere çekmek istediğini söylemesi üzerine sosyal medyada kulübe destek olmak isteyen siyah-beyazlılar, Braga maçında da tribünlerdeki yerini alacak. Fikret Orman yönetimini protesto eden tribünlerin, ilk kez 90 dakika boyunca sadece takıma destek vereceği bir karşılaşma olması bekleniyor.

3 KEZ ÇEYREK FiNAL OYNADI

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 3 kez çeyrek finale yükseldi. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1986- 1987 sezonunda adını çeyrek finale yazdıran siyah-beyazlı ekip, 2002- 2003 sezonunda ise bu kez UEFA Kupası'nda aynı başarıyı sergiledi. Beşiktaş, 2016-2017 sezonunda da UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde mücadele etti.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE 117. MAÇ

Beşiktaş, Braga karşılaşmasıyla UEFA Avrupa Ligi'nde 117. kez sahada yer alacak. Siyah-beyazlılar, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonunda bugüne kadar çıktığı 116 müsabakada 52 galibiyet, 23 beraberlik ve 41 mağlubiyet aldı. 184 gol attı, kalesinde 144 gol gördü.

RAKAMLARLA BEŞİKTAŞ

Beşiktaş, Portekiz temsilcisi Braga ile daha önce 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde karşı karşıya geldi. Grup aşamalarında bir üst tura çıkmayı başaran iki takım, son 32 turunda eşleşti. Portekiz'de oynanan ilk maçta 2-0 kazanan Beşiktaş, sahasındaki ikinci maçı 1-0 kaybetse de turu geçen taraf olmayı başarmıştı.

219. KARŞILAŞMA

Beşiktaş bu akşam Avrupa kupalarındaki 219. mücadelesine çıkacak. Kartal, Avrupa kupalarında geride kalan 218 maçta rakiplerine 83 kez üstünlük kurdu. 89 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 46 mücadeleden berabere ayrıldı. Avrupa arenasında rakip fileleri 290 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 313 gol gördü.

Siyah-Beyazlı ekibin mevcut kadrosunda Avrupa kupalarında Oğuzhan ve Lens dörder gol atarken, Necip Uysal, Caner Erkin, Enzo Roco, Gökhan Gönül ve Adem Ljajic birer kez Avrupa arenasında gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş, Portekiz takımlarıyla 14. kez karşılaşacak. Bu ülke temsilcileriyle daha önce 13 maç yapan Kara Kartal, rakiplerini sadece 3 kez yenebildi. Geride kalan 10 maçta ise 5 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.