51. Avrupa Karate Şampiyonası'nın ilk gününde yarışan Türk sporculardan 5'i finale yükseldi, 3'ü ise bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı.

Fransa’nın Montpellier kentinde düzenlenen şampiyonanın ilk gününde, ferdi kumite kategorisinde Türkiye'yi temsil eden karatecilerden Uğur Aktaş, Erman Eltemur, Aykut Kaya, erkekler, Serap Özçelik ve Merve Çoban ise kadınlarda, adlarını finale yazdırdı.

Erkekler 84 kiloda Uğur Aktaş, Bosna Hersekli Meris Muhovic, erkekler 75 kiloda Erman Eltemur, Azerbaycanlı Rafael Aghayev ve erkekler 60 kiloda Aykut Kaya, İspanyol Matias Garcia'ya karşı Avrupa şampiyonluğu için tatamiye çıkacak. Kadınlarda ise 50 kiloda mücadele eden Serap Özçelik, Fransız Alexandra Recchia, 61 kiloda yarışan Merve Çoban da Fransız Lucie Ignace ile finalde karşılaşacak.

Enes Erkan, altın madalya şansını kaybetti
Erkekler kumite +84 kiloda 2012 ve 2014 dünya şampiyonu Enes Erkan, yarı finalde karşılaştığı İtalyan Stefano Maniscalco'ya 4-2 yenilerek altın madalya şansını kaybetti. 2013 ve 2014 Avrupa şampiyonu Enes, cumartesi günü 3'üncülük maçına çıkacak.

Kadın kumite 55 kiloda tatamiye çıkan Büşra Tosun, yarı finalde İtalyan Sara Cardin’e 2-0 yenildi ancak büyükler yaş grubunda katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya için mücadele etme hakkı kazandı.