İngiliz futbol kulüpleri Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal ve Tottenham Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacaklarını duyurdu. Kurucu 12 üyenin yaptığı açıklamalarla birlikte geliştirilen yeni futbol organizasyonu Avrupa Süper Ligi’nin yarısını İngiltere Premier Ligi takımları oluşturuyordu.

AVRUPA SÜPER LİGİ KULÜP SAYISI YARIYA DÜŞÜYOR

Kurucuları olduğu Avrupa Süper Ligi'nden çekilmeye ilişkin Manchester United, Liverpool, Arsenal ve Tottenham kulüplerinden ayrı açıklama yapıldı.

Manchester United'ın Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, taraftarların, Birleşik Krallık hükümetinin ve önemli paydaşların tepkilerinin dikkatlice dinlendiği, futbolun karşılaştığı uzun vadeli zorluklara sürdürülebilir çözümler bulmak için tüm paydaşlarla birlikte çalışılacağı kaydedildi.

Liverpool'un resmi sitesinden çekilmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Avrupa Süper Ligi'ne katılımımızın sona erdiğini teyit ediyoruz." paylaşımı yapıldı.

Arsenal'in resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Sizleri ve daha geniş futbol topluluğunu dinlememizin bir sonucu olarak Avrupa Süper Ligi'nden çekiliyoruz. Hata yaptık ve bunun için özür dileriz." ifadesi kullanıldı.

Tottenham'dan yapılan açıklamada ise, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmek için resmi sürecin başlatıldığı kaydedildi.

Manchester City’nin ayrılma sürecini başlattığını duyurduğu Avrupa Süper Ligi'nden Chelsea’de çekilmek için gerekli belgeleri hazırladığını bildirdi.

İngiltere Premier Ligi’nden Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal ve Tottenham’ın bulunduğu yeni futbol organizasyonunda İspanya ligi La Liga’dan Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid, İtalya Seria A liginden ise Juventus, Milan ve İnter kurucu üye olarak yer alıyordu.

OZAN KABAK’TA AVRUPA SÜPER LİGİNE KARŞI

Liverpool Kaptanı Jordan Henderson Twitter paylaşımında "Hoşlanmıyoruz ve olmasını istemiyoruz. Bu bizim ortak pozisyonumuz. Bu futbol kulübüne ve taraftarlarına bağlılığımız mutlak ve koşulsuzdur. Asla yalnız yürümeyeceksin." ifadelerine yer vermişti.

İçlerinde milli oyuncu Ozan Kabak’ın da bulunduğu diğer bazı Liverpool futbolcuları da Kaptanlarının yaptığı açıklamayı kendi Twitter hesaplarında paylaştılar.

Plan UEFA, FIFA, İngiltere hükümeti ve taraftarların büyük kısmının tepkisini çekmişti. Ayrıca, bu ligde oynayan futbolcuların diğer liglerden men edilebilecekleri uyarısında bulunulmuştu.