Fransa Birinci Futbol Ligi “Ligue 1” ekiplerinden Lille’de top koşturan milli futbolcu Burak Yılmaz, özellikle son haftalarda sergilediği başarılı performansı nedeniyle Fransız taraftarların gönlünü almayı becerdi.

LİLLE KULÜBÜ VE BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Fransa’da her maç sonrası gündem olan Burak Yılmaz attığı gollerle çok konuşuluyor. En son Lens ile deplasmanda karşı karşıya geldikleri müsabakada, milli futbolcu 2 gol kaydederek adından söz ettirdi.

Bunun üzerine Lille kulübünün resmi Twitter hesabından, “Patron önceden konuşmaz. Sahada cevap verir. Kral Burak Yılmaz.” şeklindeki paylaşımını Lille Belediyesi alıntılayarak, “Böyle devam ederse Burak’ın heykelini yapacağız. Burak Yılmaz’dan 2 gol.” ifadesini kullandı.

TAKIMIN EN GOLCÜ İSMİ

Çıktığı 26 maçta 15 gol kaydederek takımın en çok gol atan oyuncusu konumunda bulunan milli oyuncu Burak Yılmaz, Lille'de aralık ve nisan aylarının futbolcusu seçilmişti.

35 yaşındaki forvet Ligue 1'de şampiyonluk yarışının çekişmeli hale geldiği son haftalarda golleriyle takımını zirvede tutmaya önemli katkıda bulundu. Burak Yılmaz, 36’ıncı haftada oynan Lille’in Lens’i 3-0 yendiği karşılaşmada 2 gol kaydetmişti.