Levent Gültekin/ Diriliş Postası

Süper Lig’de yarın oynanacak olan Fenerbahçe – Galatasaray derbisi yine nefesleri keseceğe benziyorken ev sahibi ekipte sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığı, Cimbom’da ise Riekerink’in hangi oyun sistemini kullanacağı şimdiden merak konusu olmuş durumda. Dün antrenmanlarda Selçuk İnan’ı yedek kadroda deneyen JOR’un çıkaracağı 11 dikkatle takip edilirken, Fenerbahçe’de Advocaat’ın milli takımda sakatlanan Lens’in yerine Sow ya da Alper Potuk’u, Mehmet Topal’ın yerine ise Neustadter’i oynatmayı planladığı öğrenildi.

Lukas Podolski’nin Türkiye temsilcisi Ali Pektaş Galatasaray’ı bir adım önde görürken, Eto’o ve Mario Gomez’i Süper Lig’e getiren menajer Özkan Doğan ise her iki takımında iyi futbol oynamadığına dikkat çekti.

İşte ünlü FIFA menajerlerinin derbi yorumları…

Ali Adman (Stefano Okaka): Bana göre bu maç Eren Derdiyok’un maçı olur ve Galatasaray kazanır. Çünkü Galatasaray 17 senenin şansızlığını kırmak istiyor.

Bayram Tutumlu (Felipe Melo): Fener son maçlarını kazanarak çıkış yakaladı ama tam anlamında her şey rayın oturmuş değil. Galatasaray’ın kadro yetersizliği var, iki takımda bana göre iyi değil, orta şekerli bir maç olur.

Ali Pektaş (Lukas Podolski - Gökhan Töre): Podolski için umarım iyi bir maç olur, bence Galatasaray kazanır, çünkü bu maç onlar için hayati derecede önemli.

Marko Kırdemir (Bruma – Boateng- Taiwo- Belluschi): Ortada bir maç. Fenerbahçe oynadığı futbolla çok iç açmıyor ama kazanmaya başladılar. Galatasaray ise iyi başladı, kötü bir sürece girdi ama onlarda bu maçı çıkış maçı olarak görüyorlar. Ben derbinin berabere biteceğini düşünüyorum.

Ali Sapan (Gökhan Kardeş PSV): Fener Galatasaray’ı evinde hep yendiği için maça rahat çıkacak stres Galatasaray’da. Bence berabere bitecek gibi duruyor.

Özkan Doğan ( Eto’o): Klasik bir yorum olacak ama bu maçların gerçekten favorisi olmaz. Fenerbahçe’nin bir serisi var, Galatasaray da son haftalarda düşüş var ama genel anlamda her iki takım da iyi top oynamıyor , üç neticeli bir maç.

Erdinç Şehit (Volkan Demirel): Derbide favori Fenerbahçe’dir. Fenerbahçe ev sahibi avantajını da kullanacak, Şükrü Saraçoğlu faktörünü göz önünde bulundurursak Fenerbahçe bir adım önde.

Uğur Avadan (Uğur Demirok – Musa Çağıran): Derbi için en güzel yorum bana göre şu; küçük maçları hücum hattı iyi olan takımlar, derbileri ise defansı iyi olan ekipler kazanır. Bana göre Fenerbahçe’nin defans dörtlüsü Galatasaray’dan daha iyi ve Fenerbahçe maçı kazanır.

Serkan Kulup (Mario Been ve Cor Pot’a yakın menajer): Fenerbahçe Kadıköy’de her ne kadar favori olarak görünse de Mehmet Topal ve Lens’in olmaması büyük dezavantaj. Bence derbide kişisel hataları bol yapan takım kaybeder. Hakemin vereceği kararlar da çok önemli.