Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, "Eskişehirspor taraftarı için yüzde 5'likkontenjan ayrıldı. Taraftarımız Gaziantep'te takımımızın yanında olacak." dedi.

Hoşcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep İl Spor Güvenlik Kurulunun Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Gaziantepspor ile Eskişehirspor arasında oynanacak maça, güvenlik gerekçesiyle misafir takım taraftarının alınmaması kararını yanlış olduğunu bildirdi.

Eskişehirspor Yönetim Kurulu ve hukukçularının dün geceden beri çalışmalar yaptıklarını ifade eden Hoşcan, şöyle konuştu:

"Başta Sayın Milli Eğitim Bakanımı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile İçişleri Bakanımız Efkan Ala'ya konunun iletilmesini sağladım. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetimiyle uzun süre görüştüm. Karar yanlışlığından bahsettik. Sayın Valimizle Güngör Azim Tuna ile çalışmalar yaptık. Kararın yanlışlığı görüştük. Kararın yanlışlığı da ortaya çıktı. Hukukçularımız, Gaziantep İdare Mahkemesine gerekli başvurularda bulundu. Bu sabah Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, beni aradı. Eskişehirspor taraftarı için yüzde 5'lik kontenjan ayrıldı. Taraftarımız Gaziantep'te takımımızın yanında olacak."