Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre UEFA İcra Komitesi’nin aldığı karar ile birlikte, Kovid-19 salgınının turnuvayı olumsuz etkilememesi için Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak ülkelerin milli takım kadrolarında bulunduracakları oyuncu sayısını 23'ten 26'ya çıkardı.

UEFA'nın resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre, kadro sayısı değişikliği Kovid-19 salgını sebebiyle yalnızca 2020 Avrupa Şampiyonası'na özel olarak yapıldı.Ateşli sohbet hatlarında Seks Hatları ile doyumsuz sohbetler 7/24 başladı.

SALGIN TURNUVAYI ETKİLEDİ

EURO 2020 normal şartlar altında 2020 yılının yaz döneminde gerçekleşecekti fakat koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan bir karar sonucunda 2021 yılına ertelenmişti.

Yapılan açıklamaya göre kararın, koronavirüs (Kovid-19) salgını ve karantina süreleri nedeniyle takımların olumsuz etkilenmemesi ve turnuvanın sürekliliğinin sağlanabilmesi için alındığı duyuruldu.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) takvimine göre turnuvaya katılan takımlar, 1 Haziran'da nihai oyuncu listelerini teslim edecekler. Ancak ilk maçtan önce yaşanacak sakatlık ve hastalıklarda gerekli tıbbi onayların alınması halinde, sınırsız değişiklik hakkı ülkelere tanınacak.

Katılımcı ülkeler kadrosunda 26 oyuncu bulunduruyor olsa da, maç listesine 23 oyuncu yazabilecekler.

KALECİLERE ÖZEL İLGİ

Ayrıca yeni uygulamaya göre, turnuva sırasında kalecilerin fiziksel olarak hazır olmaması durumunda listeye yeni kaleci eklenebilecek. Bir ya da iki kalecinin oynayabilecek durumda olması buna engel olmayacak.

26 kişilik listeden çıkarılan oyuncular, turnuvanın bütünlüğünün sağlanabilmesi için listeye tekrar dahil edilemeyecek.